Gehurkte bestrijdingstechnicus met zaklamp

Voorraadinsecten

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 022 6600  of mail ons

Voorraadinsecten bestrijden

Elk bedrijf dat de granen, zaden of gedroogd voedsel verwerkt of opslaat heeft een risico op een besmetting van voorraadinsecten. Er zijn veel verschillende soorten voorraadinsecten. Sommige hebben een duidelijke voorkeur voor een bepaald soort voedsel, bijvoorbeeld de graanklander die men slechts vindt in granen. De meeste voorraadinsecten kunnen echter leven van verschillende soorten grondstoffen en voedingsmiddelen.

Vaak leven ze in een rustige en donkere omgeving binnen in de goederen, maar op een bepaald moment worden ze aangetrokken door het licht en gaan ze zich verspreiden in de omgeving.

Voorraadinsecten kunnen lang overleven van kleine hoeveelheden voedsel die zij vinden in naden en kieren van apparatuur en in magazijnen. Van hieruit kunnen zij inkomende goederen (her)besmetten.

Een besmetting onbehandeld laten, kan mogelijk leiden tot verlies van voorraad, schade aan uw reputatie en u voldoet niet aan de wetgeving.

Wilt u graag meer informatie over voorraadinsecten? Neem contact op met de experts. Bel ons gratis op 0800 022 6600 of vul het contactformulier.

De expert in het bestrijden van voorraadinsecten

De bestrijdingstechnici van Rentokil zijn uitgebreid opgeleide, vakbekwame professionals met kennis van de gewoonten en de levenscyclus van de verschillende soorten voorraadinsecten. Tevens hebben wij een entomoloog in dienst die eventueel onbekende soorten voorraadinsecten kan determineren en specifieke problemen kan helpen oplossen. Daarnaast bieden we uitgebreide QA inspecties om eventuele problemen snel te identificeren, nog voordat de insecten zich kunnen ontwikkelen tot een plaag.

Door te werken volgens IPM, bieden we u een effectieve bescherming van uw bedrijf:

  • Partnership - Samenwerking met de klant is cruciaal voor een effectieve preventie en bestrijding.

  • Advies - Praktische adviezen en opleidingen voor u en uw medewerkers om het belang van een goede hygiëne en juiste opslag te benadrukken om zo mogelijke broedplaatsen van voorraadinsecten te voorkomen. En het geven van weringsadviezen om deuren, ramen, dakopeningen, enz. insectdicht te maken en om risico’s op binnendringende insecten te verkleinen.

  • Schoonmaak - Adviezen met betrekking tot schoonmaak en de afhandeling van afgewezen goederen om de kans op besmetting te verminderen.

  • Bestrijding - Het gebruik van de juiste bestrijdingsmiddelen, passend bij uw situatie.