Vliegen op een vliegenraam

Vliegen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

Vliegen bestrijden

Een vliegenplaag in uw bedrijf of in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. Bovendien vormen bepaalde soorten vliegen een risico voor de gezondheid voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers, klanten, uw gezin, uw huisdieren of in het geval van een agrarisch bedrijf uw vee.

Vliegen verspreiden tal van ziekten, zoals salmonella, dysenterie, tuberculose, cholera en parasitische wormen. Sommige soorten vliegen bijten mensen en dieren. Om deze redenen is het essentieel om vliegenoverlast te voorkomen en te bestrijden.

Neem contact op met Rentokil voor vliegen bestrijden.

This video player requires JavaScript.

Vliegenplaag

Een vliegenplaag kan zich razendsnel ontwikkelen, zowel in huis als op kantoor. Als een klein vliegenprobleem onopgemerkt blijft, kan zich in een korte tijd een grote vliegenplaag ontwikkelen. Sommige soorten vliegen kunnen zich in slechts enkele dagen ontwikkelen van eitje tot volwassen insect. 

Als mensen een vliegenplaag in huis ontdekken, is dit vaak op zolder. Een vliegenplaag op zolder ontstaat vaak omdat de zolder een plek in huis waar mensen niet vaak komen, waardoor een vliegenplaag zich daar vaak onopgemerkt kan ontwikkelen. Een zolder of vliering is gemakkelijk toegankelijk voor vliegen en de zolder biedt vliegen een rustige plek om te overwinteren. Een andere reden waarom mensen vaak last hebben van een vliegenplaag op zolder is dat er een dood dier zoals een muis of een rat ligt waar vliegen door aangetrokken worden.  

De tekenen van een vliegenplaag

Het duidelijkste signaal van een vliegenplaag is uiteraard het regelmatig zien van vliegen. Soms kan een vliegenplaag zich echter ongemerkt ontwikkelen. Onderstaande signalen van een vliegenplaag leren u om een vliegenplaag vroegtijdig te herkennen. 

  • Vliegenvlekjes of uitwerpselen, dicht bij elkaar (ter grootte van een speldenknop) - Kijk in lampen, vensterbanken en het kozijn. Controleer gebieden die moeilijk schoon te maken zijn, zoals op leidingen.

  • Levende en dode insecten - Een groot aantal vliegen rondom afvalbakken of andere afvalcontainers kan op een ernstiger probleem wijzen. Controleer daarnaast overal waar stilstaand water is, zoals in goten, regentonnen, banden of oude machines. Drassige potplanten kunnen ook vliegen aantrekken.

  • Maden - Dit zijn vliegen in hun larvenstadium. Maden kunnen een potentiële broedplaats op uw locatie aangeven. U kunt maden ontdekken in vuilnisbakken en rottend voedsel.

Hoe kunnen we u helpen?

Vind uw dichtstbijzijnde vestiging

Vul postcode in

Bedrijven

0800 022 6600

Particulieren

0800 237 8745

Professionele vliegenbestrijding

Een correcte determinatie van de vliegensoort is belangrijk bij de bestrijding. De bestrijdingstechnici van Rentokil kennen de gewoonten van elke soort en beschikken over effectieve producten om vliegen aan te pakken.

Voor meer advies of een offerte kunt u ons bellen of vul het contactformulier in.