Ongediertecheck logistiek en opslag

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 022 6600  of mail ons

Doe de ongediertecheck. Hoe groot is uw risico?

De gevolgen van overlast door ongedierte zijn voor bedrijven vaak niet te overzien. Opgeslagen producten en goederen in uw magazijn die aangetast worden door ongedierte zijn onbruikbaar. Ongedierte kan uw bedrijfspand binnendringen op manieren waar u wellicht nog nooit aan heeft gedacht. De ongediertecheck van Rentokil geeft de mogelijkheid het risico op ongedierteoverlast in uw bedrijfspand of magazijn te inventariseren. 

Kieren en gaten van 5 mm

Vrijwel alle panden hebben ergens in de buitenmuren een kier, gat of spleet van 5mm, groot genoeg voor een muis om binnen te dringen.

Goederen tegen de muur

Goederen die (bijna) tegen de muur staan bieden ongedierte een goede plaats om te schuilen.

Roldeuren

Roldeuren sluiten na verloop van tijd niet meer goed aan op de zijmuur en de vloer. Hierdoor kan ongedierte gemakkelijk binnendringen.

Voedingsmiddelen

Voedsel en voedingsresten in uw pand of op machines trekt ratten, muizen, vliegen en voorraadinsecten aan.

Kabel- en leidingdoorvoer

Gaten in muren en plafonds waar kabels en leidingen doorheen lopen zijn vaak niet afgedicht waardoor ongedierte er doorheen kan kruipen.

Begroeiing rond uw pand

Begroeiing rond uw pand biedt ongedierte een perfecte schuilplaats en verhoogt de kans op ongedierte-overlast.

Als u 1 of meerdere van de bovenstaande situaties herkent, loopt u een vergrootte kans op overlast van verschillende soorten ongedierte die schade kunnen aanrichten aan uw bedrijf en de producten die u opgeslagen hebt in uw magazijn. Neem contact op met Rentokil Pest Control voor een gratis ongedierte-inspectie van uw bedrijfspand. Tijdens deze ongedierte-inspectie inspecteert de ongedierte-expert uw bedrijfspand op de bovenstaande punten en op nog tientallen andere aspecten die voor overlast van ongedierte kunnen zorgen.

Waarom is ongediertebestrijding essentieel?

Magazijnen en opslagdepots zijn potentiële verzamelplaatsen voor ongedierte door de opeenstapeling van goederen en voedingsmiddelen afkomstig van verschillende bronnen. Dit introduceert ongetwijfeld bepaalde soorten ongedierte in het pand. Het gevolg van kruisbesmetting van ongedierte op zulke locaties kan ervoor zorgen dat insecten en knaagdieren vervoerd worden naar partners in de gehele keten, zoals fabrieken, winkels en consumenten. Het is essentieel dat de aanwezigheid van ongedierte in magazijnen en opslagdepots geïnspecteerd en gemonitord wordt.
De belangrijkste plaagdieren om voor uit te kijken zijn knaagdieren als ratten en muizen en verschillende soorten insecten: Voorraadinsecten kunnen uw bedrijf binnenkomen via voedingsmiddelen, en houtaantastende insecten kunnen worden aangetroffen in houten meubelen. Vliegen kunnen voedsel besmetten en ziekten verspreiden.

De gevolgen van een ongedierteplaag

 1. Schade aan uw merk en reputatie, met verlies van klantvertrouwen als gevolg.
 2. Klachten en compensatieclaims.
 3. Beëindiging van contracten met omzetverlies als gevolg.
 4. Aanklachten om het niet naleven van wet- en regelgeving.
 5. Toenemende kosten vanwege vertraagde leveringen .

De kosten van een ongedierteplaag 

 1. 15% van de bedrijven geeft aan omzet verloren te hebben door het verlies van consumentenvertrouwen.
 2. Meer dan 30% van de ongedierteplagen duurt langer dan twee weken en 70% van de bedrijven lijdt aanzienlijk financiële verliezen gedurende en na deze periode.
 3. Meer dan 80% van de bedrijven die met voedingsmiddelen werken meldt omzetverlies door ongedierte.
 4. Ongedierte kan ziekten en bacteriën verspreiden.
 5. De kwaliteit van materialen wordt lager door bijvoorbeeld knaagschade en beschadiging door materiaalaantastende insecten.
 6. Negatieve publiciteit, terugroepacties, aanklachten en omzetverlies.

Gratis ongedierte-inspectie voor uw bedrijf

Neem nu contact met ons op voor een gratis ongedierte-inspectie voor uw bedrijf.  Onze vakbekwame ongedierte-expert zal samen met u het pand bezoeken om een volledig beeld te krijgen van het (potentiële) ongedierteprobleem.  De ongedierte-expert zal alle relevante plekken van het pand inspecteren en zijn of haar bevindingen samen met u bespreken om zo de meest geschikte en meest effectieve ongediertebestrijding en preventiemaatregelen te kunnen aanbevelen. 

Neem nu vrijblijvend per mail contact op met Rentokil of bel 0800 022 6600 voor informatie over ongediertebestrijding- en preventie in uw bedrijf.

Neem direct contact op

Vestigingen


Zoeken


Ik zoek hulp met...

Contact


Neem contact op met uw lokale vestiging

Bedrijven: 0800 022 6600
Agrariër: 0800 4242 444
Houtworm: 0800 397 3787
Particulieren: 0800 237 8745

Of vul uw gegevens in en we bellen u terug

myRentokil login