De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Wintercheck kan bedrijven veel overlast besparen

Muizen trekken massaal naar binnen

Met dit gure weer zijn niet alleen mensen liever binnen. Ook muizen en ratten verkiezen een warm plekje in bedrijfspanden boven hun verblijfplaats buiten. Ongedierte-expert Rentokil Pest Control heeft de afgelopen weken het aantal meldingen van knaagdierenoverlast weer zien toenemen, zowel van bedrijven als van particulieren.

Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil: “In deze tijd van het jaar zien we altijd een verschuiving optreden. Het aantal telefoontjes over knaagdieren en bezoeken aan onze website neemt toe. Nemen mensen zomers vooral contact op met vragen over vliegen en wespen, deze tijd van het jaar gaat het vooral om ratten en muizen. Dat is logisch. De kou jaagt het ongedierte naar binnen, op zoek naar een lekker warme verblijfplaats. Ook neemt buiten de beschikbare hoeveelheid voedsel af. En onbedoeld maken mensen het de muizen soms wel erg gemakkelijk.”

Wintercheck

Timmermans geeft aan dat bedrijven veel kunnen doen om overlast te voorkomen. “Het is heel belangrijk dat er maatregelen worden genomen om ongedierte buiten te houden. Rentokil heeft hiervoor de Wintercheck ontwikkeld. Tijdens een bezoek van onze expert worden alle ongedierterisico’s van een pand in kaart gebracht. Zo onderzoekt hij onder meer hoe het is gesteld met de aangebrachte wering en controleert hij of voorraden op de juiste manier gestapeld zijn. Ook checkt hij de hygiëne. Vervolgens worden er oplossingen voorgesteld om risico’s terug te dringen. Zo kan een bedrijf goed voorbereid de winter in en dat is een hele zorg minder.

Daarnaast kunnen medewerkers van een bedrijf zelf ook een bijdrage leveren door goede schoonmaak, ook onder (koel)kasten, magazijnrekken, meubilair en productielijnen. Op de werkplek en in de kantine dienen etenswaren opgeborgen te worden in goed afgesloten trommels of dozen. Het zou niet de eerste keer zijn dat muizen zich tegoed doen aan een paar achtergebleven kruimels of een klokhuis op de werkplek. Terwijl het een kleine moeite is om afval weg te gooien en om vuile vaat direct in de afwasmachine te plaatsen.”

Mocht een organisatie ondanks alle maatregelen onverhoopt toch geconfronteerd worden met ongedierteoverlast, dan zorgen de experts van Rentokil voor een snelle, effectieve en discrete bestrijding.