De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Rentokil behaalt ISO 22000 voor voedselveiligheid

Begin oktober heeft Rentokil Pest Control het ISO 22000 certificaat ontvangen. Een audit door Lloyd’s heeft uitgewezen dat het managementsysteem voor de voedselveiligheid van Rentokil voldoet aan deze internationale norm. Rentokil is gecertificeerd voor preventie, inspectie en bestrijding van ongedierte in de voedingsmiddelensector.

Dit nieuwe certificaat past in het streven van Rentokil om op alle relevante terreinen aantoonbaar te voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Zo werd in juni jl. het Keurmerk Plaagdiermanagement behaald. Sinds 1997 is Rentokil ook ISO9001:2008 (voor kwaliteitsmanagement) en VCA** (voor veiligheid) gecertificeerd.

Nicole van Veldhuizen, Marketing Director: “Rentokil Pest Control vindt een goede dienstverlening heel belangrijk. Daarbij staat de behoefte van de klant centraal. De keurmerken geven onze klanten de verzekering dat de kwaliteit op al deze terreinen gewaarborgd is. Voor een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie is voedselveiligheid van levensbelang. Als wij met deze certificering kunnen bewijzen dat die voedselveiligheid centraal staat bij al onze activiteiten bij de klant, is dat voor hem een hele zorg minder. En dat geldt ook voor zaken als veiligheid, gezondheid en milieu."

ISO 22000

ISO 22000 is een internationale norm die van toepassing is op de gehele voedselketen. De certificering combineert concrete voedselveiligheidscondities, gebaseerd op de basishygiëne voorwaarden en op HACCP volgens de Codex Alimentarius met een effectief management van beheersmaatregelen volgens ISO 9001. Inmiddels zijn alle 300 Rentokil-medewerkers opgeleid, zodat zij volledig conform ISO 22000 kunnen handelen.