Medewerkers Rentokil lopen € 3.750,- bij elkaar voor SON, Schildkier Organisaties Nederland

Tijdens de Rotterdam Marathon van afgelopen zondag hebben 26 sportieve medewerkers van Rentokil Pest Control een bedrag van € 3.750,- bij elkaar gelopen voor SON, Schildkier Organisaties Nederland. Naast dat de medewerkers zelf donateurs bereid vonden een bijdrage te leveren, hebben de directie van Rentokil Pest Control en diverse donateurs uit de relatiekring van de organisatie bijgedragen aan dit fantastische bedrag.

Twee medewerkers hebben de volledige marathon gelopen, de andere lopers hebben met zes teams van elk vier personen aan de Business Estafette meegedaan. Iedere estafetteloper, duidelijk herkenbaar aan de speciale Rentokil-outfit, heeft ruim 10 km voor zijn of haar rekening genomen. Tijdens de race en aan de finish werden de Rentokil-marathonlopers en alle deelnemers aan de Estafette luid toegejuicht door hun achterban.

‘Nadat we vorig jaar met vijf teams deelgenomen hebben, zijn we er enorm trots op dat dit jaar nog een extra team gevormd kon worden. Met elkaar is er een geweldige prestatie neergezet,’ aldus Nicole van Veldhuizen-van Zoelen, Marketing Manager van Rentokil Pest Control. ‘Het estafetteteam met onze toplopers neemt met een tijd van 3 uur en 4 minuten zelfs de 10e plaats in op de teamranglijst.’

Rentokil Team

Het doel waarvoor dit jaar geld bij elkaar gebracht is, is SON, Schildkier Organisaties Nederland. In Nederland slikken ongeveer 350.000 mensen medicijnen voor een schildklieraandoening. Veel schildklierpatiënten lopen (onnodig) lang door met klachten voordat een diagnose wordt gesteld. Ongetwijfeld speelt daarbij een rol dat de klachten ook voorkomen bij veel andere aandoeningen. Duidelijk is ook dat een behandeling van een schildklieraandoening vragen oproept, niet altijd alle klachten verhelpt, meespeelt bij werk en invloed heeft tijdens de zwangerschap. Juist dat laatste is de reden dat er dit jaar voor SON gekozen is: één van de medewerkers van Rentokil Pest Control is hiermee in zijn eigen gezin geconfronteerd. Met het bijeengelopen bedrag wordt SON ondersteund bij hun activiteiten om meer bekendheid te geven aan schildkierziekten.

Het opgehaalde bedrag en de organisatie tijdens de marathon is mede mogelijk gemaakt door de volgende donateurs en sponsoren

Sponsors