Bedwantsen worden steeds groter probleem

Bedwantsen worden een steeds groter probleem in Nederland. Het aantal aanvragen dat bij Rentokil Pest Control binnen komt voor de bestrijding van bedwantsen stijgt sterk: in de laatste drie jaar is dit aantal verdubbeld. In Nederland is er elke dag wel een locatie die met een bedwantsenplaag geconfronteerd wordt. Bedwantsen verspreiden zich snel en zijn moeilijk te behandelen. Om aan de groeiende vraag naar een effectieve oplossing te voldoen heeft Rentokil Pest Control een nieuwe behandeling voor de bestrijding van bedwantsen in Nederland geïntroduceerd: de Entotherm hittebehandeling.

Steeds meer Nederlandse hotels en huishoudens worden geconfronteerd met bedwantsen, ook wel bekend als wandluis of bedbug. Dit ongedierte nestelt zich in en rondom bedden en veroorzaakt al snel een plaag waar bewoners en hotelgasten veel last van kunnen hebben. Reisbagage is de grootste bron van besmettingen, maar ook (tweedehands) meubelen kunnen ‘dragers’ van bedwantsen zijn. Daardoor is het ongedierte nu ook al te vinden op universiteiten en in kantoren.

De in het researchcentrum van Rentokil ontwikkelde Entotherm hittebehandeling wordt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland al enkele jaren succesvol ingezet voor de bestrijding van bedwantsen. Met behulp van speciaal ontwikkelde mobiele hittekanonnen wordt een afgesloten ruimte verwarmd tot een temperatuur die hoog genoeg is om alle levensstadia van bedwantsen te doden. Entotherm doodt alle bedwantsen in slechts één behandeling, die doorgaans niet langer dan een dag duurt. De Entotherm methode richt geen schade aan aan meubilair en aan de inrichting van de behandelde ruimte.

Voor een veilige en effectieve hittebehandeling is technische en operationele expertise noodzakelijk. De medewerkers van Rentokil Pest Control hebben daarom een gespecialiseerd trainingsprogramma gevolgd, waardoor zij in staat zijn de biologische en gedragsmatige aard van bedwantsen te herkennen en de Entotherm hittebehandeling op een succesvolle manier in te zetten.