Ongediertewering

Nu het buiten kouder en natter wordt zoeken muizen massaal de warmte van uw pand op. Bij Rentokil is het weren van knaagdieren de eerste stap in een efficiënte strategie voor ongediertepreventie en -bestrijding.

Rentokil verzorgt de wering van knaagdieren zowel binnen als buiten door zichtbare en minder zichtbare toegangswegen te blokkeren. Als professioneel ongedierte-expert weet Rentokil welke omstandigheden zich voordoen in de zorg en heeft daarvoor een betrouwbaar team van medewerkers, die zich bewust zijn van alle risico’s.

Hoe komen muizen binnen?

Muizen hebben een zacht skelet, waardoor ze door een spleet zo breed als een potlood nog naar binnen kunnen dringen. Muizen komen uw pand binnen door openstaande deuren en ramen. Maar als u deze dicht heeft vindt de muis altijd wel een andere ingang zoals ventilatiegaten in muren, kleine spleten onder roldeuren of schuifdeuren, maar ook bijvoorbeeld via de gaten die zijn geboord voor de leidingen in de meterkast.

Hoe houdt u knaagdieren buiten?

Om muizen buiten te houden dient u alle toegangswegen te blokkeren. De materialen die u dient te gebruiken voor het weren van knaagdieren moeten van roestvrij materiaal zijn, zoals duurzaam nylon, gegalvaniseerd staal of aluminium. Wering tegen knaagdieren is beschikbaar in vele maten en vormen zodat er altijd één in uw omgeving past.

De voordelen van het plaatsen van knaagdierwering zijn:

  • Besparing van tijd, geld en moeite door het risico dat knaagdieren binnenkomen te beperken.
  • Beveiligt uw gebouw ook tegen weer en wind waardoor u bespaart op schoonmaak-, verwarmings- en onderhoudskosten.
  • Goed voor het milieu door het gebruik van pesticiden in uw gebouw te verminderen.

De experts van Rentokil zijn opgeleid om alle mogelijke toegangswegen en schuilplaatsen van plaagdieren te vinden en geven u graag advies met betrekking tot ongediertewering. Daarnaast kan Rentokil u ook adviseren over voorraadstapeling en opbergmogelijkheden van voedsel.

Welke maatregelen kunt u nog meer nemen?

Voorkomen dat muizen uw pand binnendringen is niet altijd mogelijk. Maar u kunt naast de bouwkundige maatregelen ook hygiënische maatregelen nemen om een muizenplaag te voorkomen:

  • Gooi voedselresten, vooral fruit, direct weg
  • Sluit afvalemmers en containers goed af
  • Reinig afvalemmers en containers regelmatig
  • Houd tafels, vloeren en wanden goed schoon en droog

Integrated Pest Management (IPM)

Voorlichting, advies en preventie zijn sleutelwoorden die Rentokil gebruikt bij ongediertepreventie door middel van IPM. De combinatie van advies, wering en regelmatige inspectie draagt bij aan het vroegtijdig signaleren van ongedierte. Daarmee voorkomt u een ongedierteplaag en kan de inzet van giftige en milieubelastende bestrijdingsmiddelen tot een minimum worden beperkt.

Als u toch muizen heeft

Weten de muizen toch uw pand binnen te komen helpt Rentokil u graag van het probleem af. Wij geven u advies over weringsmaatregelen en voeren deze voor u uit. Daarnaast loopt Rentokil voorop bij de ontwikkeling van milieu- en diervriendelijke bestrijdingstechnieken. U kunt kiezen voor RADAR-vallen voor het diervriendelijk vangen van muizen. De RADAR heeft twee ingangen, zodat de muis eenvoudig naar binnen loopt. Als de muis door de infrarode straal loopt worden de twee ingangen direct afgesloten en wordt kooldioxide vrijgelaten. Het is een snelwerkend gas dat bekend staat als een van de meest humane manieren van ongediertebestrijding. Van besmettingsgevaar is geen sprake want de muis is volledig van de buitenwereld afgesloten. Tijdens de routinecontroles wordt de RADAR door gekwalificeerde servicemedewerkers gecontroleerd. Bij aanwezigheid van muizen wordt de RADAR discreet leeggehaald en opnieuw ingesteld door de servicemedewerker. Voor de RADAR-val heeft Rentokil van de Internationale Dierenbeschermingsorganisatie PETA een prijs ontvangen.

Bron: TVB Tijdschrift voor Verzorging en Beheer, December 2011