Motmuggen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

Motmuggen

Een motmug staat ook wel bekend als motvliegje of aalputmotje. Het is een klein dichtbehaard mugje en wordt door zijn vorm wel eens omschreven als kleine hartjes die op de muren zitten.

Motmuggen lijken misschien meer op motten, maar toch zijn het muggen. Ze gedragen zich ook als muggen, ondanks dat ze niet kunnen steken. Motmuggen kunnen in zeer grote aantallen leven in riolen, putten en afvoeren, waar de larven zich voeden met rottend organisch materiaal. Hierdoor kunnen ze in aanraking komen met voor de mens gevaarlijke bacteriën. De larven en volwassen exemplaren kunnen niet steken of bijten en brengen dus alleen indirect ziektes over.

Tijdens de dag rusten de volwassen motmuggen in de schaduw, op muren in nabijheid van sanitaire buizen. ’s Avonds worden zij actief en zijn ze terug te vinden bij het rottend organisch materiaal. Door hun kleine afmeting kunnen zij zich eenvoudig verplaatsen door smalle naden en kieren.

Wilt u meer informatie over motmug problemen en oplossingen? Neem contact op met de experts in ongediertebestrijding. Bel ons gratis op of stuur ons een e-mail.

Hoe kunnen we u helpen?

Vind uw dichtstbijzijnde vestiging

Vul postcode in

Bedrijven

0800 022 6600

Particulieren

0800 237 8745