Tapijtkever banner

Materiaalaantasters

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De tekenen van materiaalaantasters

Een besmetting van materiaalaantasters wordt vaak gevonden in tapijten en andere producten van dierlijke materialen, zoals wollen dekens en tapijten. Het herkennen van problemen met materiaalaantasters wordt gemakkelijker als u eenmaal weet waarnaar u moet zoeken en waar u moet zoeken.

Als u in uw huis of bedrijf kleding of materialen heeft die aangetast kunnen worden door materiaalaantasters, is het van essentieel belang om regelmatig te controleren of ze niet besmet zijn.

Tekenen van schade door materiaalaantasters worden vaak pas zichtbaar worden als een besmetting al enige tijd aan de gang is. Dit is omdat materiaalaantasters een voorkeur hebben voor donkere en rustige plekken, wat betekent dat als sommige ruimtes niet regelmatig worden schoongemaakt, besmettingen jarenlang onopgemerkt kunnen blijven.

  • Levende of dode volwassen insecten - Zoals tapijtkevers of motten, deze worden vaak gevonden in de buurt van ramen en op niet belopen gedeelten van tapijten. Om hun aanwezigheid te bevestigen, kunt u meubels verplaatsen om zo de vloer onder deze meubels te kunnen bekijken. Let op motten die van achter of onder meubilair vandaan vliegen.

  • Schade - Vaak veroorzaakt aan producten van natuurlijke stoffen zoals kleding, tapijten, vloerkleden, matrassen, kussens en meubels met traditionele vullingen zoals veren of paardenhaar, wandtapijten, lederen boekbanden, gestoffeerde meubels, zijde en items van veren, maar ook borstels en penselen gemaakt van natuurlijke haren.

  • Uitwerpselen en vervellingshuidjes - Tapijtkeverlarven produceren uitwerpselen ter grootte van een korrel zout en hun vervellingshuidjes lijken op een bruin schelpje. Deze zijn vooral te vinden op plaatsen waar de besmetting hevig is. Kijk goed tussen het tapijt in gebieden onder meubels, rond plinten en in hoeken, en onderzoek het tapijt op aangevreten stukken, de aanwezigheid van uitwerpselen van insecten, zijde draden, cocons, en vervellingshuidjes.

  • Larven - De larven van materiaalaantasters verbergen zicht het liefst op rustige, donkere plaatsen, zoals onder grote meubels (die niet vaak worden verplaatst) of in kasten. Tapijtkeverlarven hebben afwisselend licht en bruin gestreept lichaam en zijn bedekt met dichte plukjes haar.

  • Eitjes - Controleer op eitjes van materiaalaantasters, deze worden vaak gelegd in luchtkanalen, kasten, onder meubels en op textiel en stoffen. Echter, eieren zijn zeer moeilijk te zien door het ongetrainde oog.

Tekenen van materiaalaantasters gezien?

Neem contact op met Rentokil voor een snelle, effectieve en veilige bestrijding van materiaalaantasters. De bestrijdingstechnici van Rentokil hebben uitgebreide kennis over materiaalaantasters en sporen van de door hen veroorzaakte besmetting.