Groep duiven

Duiven en andere vogels

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 222 2662  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Vogels verjagen met laser

Vogels verjagen met een laser is een diervriendelijke methode van vogelwering. De Agrilaser verjaagt vogels met behulp van groene lasertechnologie. Vogels zien de groene laserstraal als een gevaar dat hen wil raken en vliegen weg. In tegenstelling tot conventionele verjagingsmethoden zullen vogels hier niet aan wennen. 

De vogels zullen het gebied vervolgens als onveilig beschouwen en er niet meer terugkeren. De Agrilaser is het effectiefst tijdens zonsopgang, zonsondergang en bewolkt, regenachtig of mistig weer.

De veiligheid van de Agrilaser

De Agrilaser producten zijn bij normaal gebruik niet schadelijk voor de ogen. De lasers vallen binnen klasse 2M. De laser is ongevaarlijk voor mens en dier bij normaal gebruik, omdat de reflex om het oog te sluiten voorkomt dat er oogschade optreedt. 

Voorwaarde is dat er geen instrumenten zoals lenzen gebruikt worden die het licht zouden kunnen concentreren. Meerdere seconden in een dergelijke laser staren kan wel tot (kleine) oogbeschadigingen leiden. Dit betekent dat de lasers in industriegebieden en woonwijken gebruikt mogen worden, zolang omwonenden en bestuurders van voertuigen niet gehinderd worden. 

Vogelnetten Referentie

Referentie Agrilaser

Jan Janssen
Coördinator werkgroep

"Van offerte tot oplevering heeft Rentokil meegedacht en meegewerkt. Daarnaast is het opgeleverde product van een zeer hoge kwaliteit."

Lees volledige referentie

Voordelen van vogels verjagen met laser

Het verjagen van vogels door middel van de Agrilaser biedt verschillende voordelen:

  • Diervriendelijke manier van vogels verjagen.
  • Vogels raken niet gewend aan de Agrilaser.
  • Groot bereik van maximaal 12 km2.
  • Ideaal tegen vogels op daken.
  • Beschermt gewassen en gebouwen tegen schade veroorzaakt door vogels.
  • Met het onderhoudscontract heeft u geen omkijken meer naar de Agrilaser.

Vraag uw gratis offerte aan

Agrilaser voor de agrarische sector

De Agrilaser Autonomic is een ideaal middel om in te zetten in de agrarische sector om te voorkomen dat gewassen en gebouwen niet worden beschadigd door vogels. De Agrilaser Autonomic is een volledig automatisch en autonoom vogelverjaagsysteem. 

Na een eenmalige installatie kan de Autonomic 24 uur per dag, 7 dagen per week de vogels in een gebied van maximaal 12 vierkante kilometer verjagen. De Autonomic wordt gevoed door batterijen of netstroom. 

Andere methoden van vogelwering

Naast het verjagen van vogels met een laser biedt Rentokil Pest Control de volgende methoden van vogelwering: