0800 237 8745 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Wat is de favoriete koffie van muizen?

Ondanks dat we nog steeds onze winterjas niet echt aan hoeven en het vandaag in sommige delen van het land wel herfst lijkt met al die regen, is de winter vandaag officieel gestart. Volgens de weersverwachtingen gaat het volgende week toch echt iets kouder worden, wat in de wereld van ongedierte maar één ding betekent: knaagdieren die naar binnen komen!In deze tijd van het jaar vluchten muizen en ratten voor het koude, natte, slechte weer en zoeken ze beschutting in bedrijven en in onze woningen, waar ze zeer slechte gasten blijken te zijn. Ze planten zich razendsnel voort, eten overal een klein hapje van en laten keutels achter waar ze lopen.

koffie

In het geval van een bedrijf komen muizen het liefst binnen bij bedrijven die voedsel verwerken, bereiden of verkopen. Eén van hun behoeftes, eten, is daar namelijk altijd vervuld. Ervaringen uit de praktijk leren dat koffie zaakjes populaire plaatsen zijn voor knaagdieren, vooral op de plaatsen waar de koffiebonen worden bewaard.Dat zette ons bij Rentokil aan het denken. Wat is de favoriete koffie van muizen? Zijn ze van de orange mocha iced frappuccino, of vinden ze een espresso lekkerder? We hebben de proef op de som genomen en in ons Research & Development Center een aantal experimenten gedaan om erachter te komen. Geen zorgen, de knaagdieren hebben niet geleden onder deze proeven.

Het experiment

Om deze unieke vraag te beantwoorden, hebben we systematisch verschillende aroma's getest, en soms gespecialiseerde bedrijven gevraagd de perfecte geur te creëren, om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Daarna kozen we twee geuren die meestal in een koffiezaak te ruiken zijn.Voor het experiment hebben we drie verschillende lokdozen met aas uitgeprobeerd voor elke geur. Eén doos werd besproeid met 40% van de geur, één met 10% en de laatste zonder extra geur. Daarna hebben we de reactie van de knaagdieren bekeken bij elke lokdoos, en genoteerd hoe vaak het aas werd gegeten.

De resultaten

Tot op heden hebben we geen bewijs gevonden voor de theorie dat het de koffie is die muizen aantrekt.Waar we achter kwamen, was dat de lokdozen zonder extra geur de grote favoriet waren, met meer reactie dan de dozen met 10% en 40% van de koffiegeur. De geurloze lokdozen zijn momenteel de favoriet onder de muizen.We hebben deze tests ook uitgevoerd met Mouse Monitor Units, maar die gaven nog steeds geen bewijs dat muizen worden aangetrokken door de geur van koffie.

Waarom houden muizen van koffie zaakjes?

In tegenstelling tot ons mensen, worden muizen niet naar koffie zaken getrokken door de geur van lekkere koffie – het gaat muizen meer om de aangename temperatuur en andere aantrekkelijke onderdelen, zoals de broodjes, taart en koeken die er vaak verkocht worden en de beschutting die ze er vinden.

Wat zorgt ervoor dat muizen naar binnen willen komen?

Muizen komen bedrijven en huizen binnen, omdat:

  • Het er warm is
  • Ze beschutting hebben van regen en andere slechte weersomstandigheden
  • Goede en continue bronnen van voedsel dat gemakkelijk te vinden is

Hoe komen muizen binnen?

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop muizen je bedrijf binnen kunnen komen.

Gaten

Een muis kan door een gat zo klein als een potlood! Een rat heeft een iets groter gat nodig, maar niet heel veel groter. Dit betekent dat elk gebouw met een kleine beschadiging aan deuren en muren al een goede ingang biedt voor elk knaagdier. Muizen en ratten staan er ook om bekend aan gebouwen te knagen om binnen te komen. Zelfs als een gat te klein is voor een muis om binnen te komen, zullen ze eraan knagen tot het groot genoeg is.

plaagmuis kleine ruimtes

Muizensnelweg

Hiermee bedoelen we het ondergrondse netwerk van kabels en leidingen. Maar ook aaneengesloten kruipruimtes. Deze snelwegen geven knaagdieren zoals muizen een gemakkelijke toegang tot je bedrijf.

Hoe kan ik muizen voorkomen?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat muizen jouw bedrijf binnendringen:

  • Gaten – Repareer schade aan bedrijfspand waar muizen mogelijk doorheen kunnen kruipen of zich een weg door kunnen knagen. Gebruik hier geen purschuim voor, muizen en ratten knagen daar gemakkelijk doorheen. Fijnmazig roestvrijstaal gaas maakt het knaagdieren erg moeilijk om binnen te dringen.
  • Schoonmaken – Zorg ervoor dat je bedrijf altijd goed schoon is aan het eind van de werkdag. Dit is een goede manier om muizen te weren, omdat het uitnodigende geuren verminderd. Bewaar voedingsmiddelen niet in kartonnen dozen, maar in goed afgesloten plastic containers. Muizen knagen heel snel door een kartonnen doos heen.
  • Leidingen – Oude, beschadigde leidingen geven muizen een goede toegang tot je bedrijf. Een manier om dit te voorkomen is om de leidingen te controleren op beschadigingen en waar nodig te repareren.
  • Deuren – Ook al lijkt het onmogelijk, muizen kunnen gemakkelijk onder de meeste deuren door kruipen. Om dit te voorkomen, kun je borstelstrips aan de onderkant van de deur plaatsen.

Professionele ongediertebestrijding

De beste manier om muizen te weren uit je bedrijf, is door een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Rentokil beschikt innovatieve producten, zoals de Radar muizenval, om muizen in je bedrijf te bestrijden. Daarnaast beschikken wij over veel verschillende middelen om je bedrijf vrij te houden van ongedierte. Naast dat we de wering voor je uit kunnen voeren, geven onze ongediertebestrijders je ook praktische adviezen om muizen en ander ongedierte te voorkomen.Met de keuze voor een professioneel bedrijf ben je er zeker van dat alle juiste en noodzakelijke preventiemaatregelen worden genomen, en ben je ervan verzekerd dat eventueel aanwezig ongedierte snel wordt opgemerkt en effectief wordt bestreden.

Effectieve muizenbestrijding

Vertrouw op onze experts om op een effectieve manier muizen te bestrijden en om toekomstige knaagdierbesmettingen te voorkomen.

  • Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu
  • 24/7 bescherminng met PestConnect
  • Effectieve bestrijding voor bedrijven in alle sectoren en particulieren

Gerelateerde posts