Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Bedwantsen

Bedwantsen, ook wel bed bugs of bedbugs genoemd, worden niet alleen hier in Nederland, maar overal ter wereld een steeds groter probleem. Het duurt soms lang voordat ze ontdekt worden en ze verspreiden zich snel, met als resultaat een snelle groei in het aantal uitbraken van bedwantsen. De oplossing voor dit probleem ligt in een betere bewustwording, informatie over waar op gelet moet worden en ervoor zorgen dat bedwantsen na ontdekking snel worden aangepakt.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine parasiterende beestjes die leven van het bloed van mensen. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur (na een bloedmaaltijd donkerrood) en ovaal van vorm. Een volwassen bedwants wordt 4 tot 9 mm lang. Bedwantsen worden aangetrokken door de mensengeur, maar blijven slechts op hun gastheer gedurende het steken. Daarna zoeken ze beschutting in onder andere matrassen, in naden en kieren, achter behangpapier, plafondranden, stopcontacten en lambrisering. Een bedwants wordt maximaal anderhalf jaar oud en ze kunnen zonder voeding gedurende meer dan een jaar overleven. Bedwantsen waren vroeger beter bekend als wandluis, en in het Engels worden ze bed bugs of bedbugs genoemd.

Bed bugs en synoniemen voor bedwantsen

Er bestaan verschillende synoniemen voor bedwantsen, waaronder wandluis, bedluis en bedmijt. Met al deze woorden worden echter dezelfde beestjes in bed bedoeld, namelijk bedwantsen. Ook de Engelse term, bed bugs, wordt in Nederland vaak gebruikt. Bedbugs komen ook terug in een Engelstalig rijmpje: "Sleep tight, don't let the bedbugs bite".

Bedwantsen herkennen

Of ze nu in uw huis, hotel of bedrijfspand zitten, bedwantsen zijn een ongewenst (en angstaanjagende) gasten. Alle 'bedden' zijn een risico, maar vooral die in hotels met een groot aantal internationale reizigers, of als je zelf een frequente reiziger bent. Maar ook bureaustoelen op kantoor kunnen besmet worden met bedwantsen. 

Als u last heeft van bedwantsen, is uw enige zorg zo snel mogelijk van deze insecten af te komen. Bedwantsen blijven dicht bij een voedselbron, waardoor ze meestal worden gevonden in de buurt van waar mensen slapen, vandaar de naam van bedwants. Vroege herkenning van de symptomen van bedwantsen en innovatieve bestrijdingen (zoals onze gifvrije hittebestrijding) zorgen ervoor dat bedwantsen niet verspreiden naar andere delen van uw gebouw. Lees hier meer hoe u bedwantsen kunt herkennen.

Bedwantsen bestrijden in uw regio

Bedwantsen zorgen voor overlast in steden waar veel toeristen komen, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Er is echter ook veel overlast in alle andere delen van Nederland, wanneer bijvoorbeeld iemand na een reis bedwantsen mee naar huis heeft genomen. Rentokil Pest Control bestrijdt bedwantsen ook in uw eigen regio, door lokale ongediertebestrijders. Vul hieronder uw postcode in om te zien dat wij ook bedwantsen in uw regio bestrijden.

Vind uw dichtstbijzijnde vestiging

Vul postcode in

Hoe kom je van bedwantsen af?

Bij Rentokil Pest Control krijgen we regelmatig de vraag "Hoe kom je van bedwantsen af?". Bedwantsen zijn een onaangename plaag en zijn bijzonder moeilijk te bestrijden. Een grondige schoonmaak en het gebruik van insecticiden voor huishoudelijk gebruik kunnen helpen het aantal bedwantsen onder controle te houden, maar om een plaag te bestrijden is vaak professionele bedwantsenbestrijding nodig. 

Rentokil Pest Control biedt verschillende methoden om de bedwants te bestrijden. Wij kunnen bedwantsen bestrijden door middel van de Entotherm hittebehandeling of door middel van professionele insecticiden.

Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw medewerkers, of uw gezin en huisdieren. Als u zich zorgen maakt dat u mogelijk een bedwantsenprobleem heeft en een Rentokil medewerker wilt laten langskomen, dan kunt u ons bellen op ons gratis nummer 0800 237 8745 of vul het contactformulier in.

1. Contact

Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat onze lokale vestiging contact met u opneemt.

 • Lokale gecertificeerde servicemedewerkers
 • Binnen 24 uur contact opgenomen (ma-vr)
 • 24/7 bereikbaar

2. Inspectie

We inspecteren, in overleg, uw lastsituatie op locatie en bieden u een passende offerte aan.

 • Afspraak op een voor u geschikt moment
 • Oplossingen afgestemd op uw lastsituatie
 • NVPB en CEPA gecertificeerd

3. Uitvoering

Onze gecertificeerde servicemedewerkers voeren de afgesproken behandeling uit.

 • Bestrijding zo snel mogelijk uitgevoerd
 • Milieubewuste aanpak
 • Kind- en huisdiervriendelijke bestrijding

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw last wordt op voorhand bepaald.

 • Gratis aanbevelingen en preventieadvies
 • Na bestrijding volgt preventie
 • Ondersteuning bij audits
Neem vandaag nog contact met ons op

Hoe kunnen we u helpen?

Vind uw dichtstbijzijnde vestiging

Vul postcode in

Bedrijven

0800 022 6600

Particulieren

0800 237 8745