Bloedluisbestrijding- en preventie in pluimveestal weer mogelijk

Commerciële pluimveebedrijven en hobbyboeren hoeven met ingang van 19 april 2017 hun pluimvee niet langer binnen te houden of af te schermen van bezoekers. De bezoekersregeling was al eerder versoepeld, maar door de afname van de risico’s kunnen nu bijna alle maatregelen opgeheven worden.

Blijvende hygiënemaatregelen
Wel blijven de hygiënemaatregelen in stand voor het bezoeken van de stallen en boerenerven.  De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaf middels een schriftelijke reactie aan 
Rentokil Pest Control in november reeds te kennen dat ongediertebestrijding- en preventie buiten de stal gezien moeten worden als risicobeperkende maatregelen tegen (vogelgriep)besmettingen. 

Bestrijding bloedluis met roofmijt
Met het opheffen van de afschermplicht kan in de pluimveestal weer bestrijding plaatsvinden. De vogelgriep heeft de aandacht afgeleid van het grootste besmettingsprobleem in de stal: bloedluis. Deze meest voorkomende kippenziekte heeft maandenlang ruim baan gehad. Het ontbreken van een gedegen bloedluisbestrijding en preventieve maatregelen, zorgt voor een snelle, exponentiële stijging van de besmetting.

Het effectief bestrijden van bloedluis draagt bij aan een goede klimaatbeheersing in de pluimveestal en vermindert de kans op economische schade als gevolg van een besmetting met bloedluis. De medewerkers van Rentokil Agro Pest Control zijn gespecialiseerd in de agrarische sector. Zij zijn bekend met de gevaren van bloedluizen en geven advies over het effectief bestrijden van bloedluis. 

Voor meer advies of een offerte kunt u ons bellen op 0800 4242 444 of het contactformulier invullen.

Kippen in de stal

Vestigingen


Zoeken


Ik zoek hulp met...

Contact


Neem contact op met uw lokale vestiging

Bel ons: 0800 237 8745

Of vul uw gegevens in en we bellen u terug

myRentokil login