Fruitvliegjes

Vliegen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Fruitvliegjes bestrijden

Als u ooit te maken hebt gehad met fruitvliegjes, weet u hoe moeilijk het kan zijn om van ze af te komen. Fruitvliegjes kunnen lang nadat u alle verdachte groenten en fruit hebt weggegooid nog overlast geven. Het oplossen van een probleem met fruitvliegjes vereist soms veel geduld en doorzettingsvermogen.

Fruitvliegjes worden aangetrokken door de zoete geuren van (rottend) fruit, alcohol, azijn en ander eten en drinken. Vooral in de zomer planten ze zich, onder de juiste omstandigheden, snel voort. Één wijfje kan 400 tot 900 eitjes leggen en van ei tot volwassen fruitvlieg gaan er slechts 8 tot 11 dagen overheen.

Fruitvliegjes bestrijden

Er zijn tal van doe-het-zelfproducten te koop om fruitvliegjes te bestrijden, maar bij een blijvend vliegenprobleem kan het nodig zijn professionele ongediertebestrijding in te schakelen om het probleem voorgoed te laten verdwijnen.

Een eerste stap in het bestrijden van fruitvliegjes is een nieuwe plaag voorkomen. Fruitvliegjes of een plaag van fruitvliegjes voorkomt u door een goede hygiëne.

  • Controleer de voorraadkast op oude voedselvoorraden. Oude voedselvoorraden trekken niet alleen fruitvliegjes aan, maar ook voorraadinsecten.

  • Gooi GFT afval, rottend fruit en rottende groente direct weg in een gesloten afvalemmer, bij voorkeur niet in huis. Controleer plaatsen waar u groente bewaart regelmatig.

  • Maak lege flessen en potjes schoon en breng deze naar de recycling.

  • Maak goed schoon. Doe direct de afwas en laat geen plakkerige limonade op het aanrecht achter.

  • Vervang en was schoonmaakdoekjes regelmatig en gooi oude sponzen en zwabbers weg, of maak deze goed schoon.

  • Zorg ervoor dat alle deksels op potjes goed gesloten zijn.

Fruitvliegjesbestrijding door Rentokil

Neem contact met Rentokil als de plaag blijft bestaan of weer terugkomt. De bestrijdingstechnici van Rentokil kennen de gewoonten van fruitvliegjes en beschikken over een breed assortiment krachtige insecticiden om fruitvliegjes te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid.

Voor meer advies of voor een bezoek van een Rentokil specialist kunt u ons bellen op ons gratis nummer of vul het contactformulier in en wij nemen contact op met u.