Neem 24/7 contact met ons op via 0800 022 6600  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Bestrijdingsmiddelen voor ratten

Met ingang van januari 2017 mogen ratten buiten alleen nog met gif worden bestreden indien aangetoond kan worden dat er alles aan gedaan is om het probleem op te lossen door middel van gifvrije methoden. Pas wanneer dit niet succesvol is geweest, mogen er rodenticiden ingezet worden. Dit mag alleen worden gedaan door geschoolde professionals die in het bezit zijn van het certificaat IPM Rattenbeheersing. Rentokil Pest Control is hier als één van de eerste bedrijven in Nederland gecertificeerd.

Met de nieuwe wetgeving, wordt ratten bestrijden volgens IPM (Integrated Pest Management) nog belangrijker. Als u te maken heeft met ratten in uw omgeving, schakel dan direct een vakbekwame ongediertebestrijder in.

De eerste stap in rattenbestrijding is een vakkundige inspectie met daaraan gekoppeld een risico-inventarisatie. In de risico-inventarisatie wordt onder andere de situatie en mogelijke risico’s helder in beeld gebracht en welke soort ratten de overlast veroorzaakt. Rentokil heeft hiervoor het High Performance Monitoring Bait ontwikkeld. In dit middel zit een speciale stof waarmee aangetoond kan worden dat het door ratten gegeten is.

De volgende stap in rattenbestrijding is ervoor zorgen dat de ratten uw pand niet weten binnen te dringen. Rentokil kan u hierbij waardevolle adviezen geven. Wij geven u advies over voorraadbeheer en welke weringsmaatregelen u kunt nemen. Wij geven advies over hygiëne zodat uw pand zo onaantrekkelijk mogelijk is voor ratten en ander ongedierte. Onze technische dienst kan de weringswerkzaamheden voor u uitvoeren.

Ratten bestrijden

Als aan deze voorwaarden van IPM is voldaan, zal Rentokil effectief en doelmatig de overlast voor u bestrijden.

Indien ratten rondom uw pand worden aangetroffen, zullen wij overgaan tot bestrijding middels klemmen. Mocht dit niet effectief blijken, kan er, indien noodzakelijk, overgestapt worden op rattengif om de ratten te verwijderen. Rentokil Pest Control beschikt over diverse soorten rodenticiden, geschikt voor gebruik binnen en buiten, en in verschillende vormen. Ons rattengif wordt in beveiligde lokazen gelegd, zodat het onbereikbaar is voor spelende kinderen en huisdieren.

Het chemisch giftige rattengif bevat Bitrex. Bitrex is de meest bittere smaak voor de mens, dus als een mens of huisdier per ongeluk rattengif inneemt, dan zal hij/zij het onmiddellijk weer uitspugen. Het gebruik van rattengif door onze bestrijdingstechnici gebeurt altijd in het kader van een concreet bestrijdingsplan waarbij regelmatige controles worden uitgevoerd. Er wordt een gedetailleerd inspectieschema opgesteld dat ervoor moet zorgen dat uw gebouwen vrij blijven van ongedierte – zonder dat dit overlast bezorgt aan uw personeel en zonder dat uw zaak er nadelen van ondervindt.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0