Neem 24/7 contact met ons op via 0800 022 6600  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Bestrijdingsmiddelen voor ratten

Met ingang van januari 2015 mogen ratten buiten alleen nog met een voor buiten toegelaten gif bestreden worden. Dit indien een mechanische bestrijding niet mogelijk is of niet effectief is gebleken. Het gif mag alleen toegepast worden door geschoolde professionals. Binnen gebouwen is gif gebruik om ratten te bestrijden wel toegestaan.

Met de nieuwe wetgeving, wordt ratten bestrijden volgens IPM (Integrated Pest Management) nog belangrijker. Als u te maken heeft met ratten in uw omgeving, schakel dan direct een vakbekwame ongediertebestrijder in.

De eerste stap in rattenbestrijding is een vakkundige inspectie met daaraan gekoppeld een risico-inventarisatie. In de risico-inventarisatie wordt o.a. de situatie en mogelijke risico’s helder in beeld gebracht en welke soort ratten de overlast veroorzaakt. Rentokil heeft hiervoor het High Performance Monitoring Bait ontwikkeld. In dit middel zit een speciale stof waarmee aangetoond kan worden dat het door ratten gegeten is.

De volgende stap in rattenbestrijding is ervoor zorgen dat de ratten uw pand niet weten binnen te dringen. Rentokil kan u hierbij waardevolle adviezen geven. Wij geven u advies over voorraadbeheer en welke weringsmaatregelen u kunt nemen. Wij geven advies over hygiëne zodat uw pand zo onaantrekkelijk mogelijk is voor ratten en ander ongedierte. Onze technische dienst kan de weringswerkzaamheden voor u uitvoeren.

Ratten bestrijden

Als aan deze voorwaarden van IPM is voldaan, zal Rentokil effectief en doelmatig de overlast voor u bestrijden.

Indien ratten rondom uw pand worden aangetroffen, zullen wij overgaan tot bestrijding middels klemmen. Mocht dit niet effectief blijken, kan er overgestapt worden op rattengif om de ratten te verwijderen. Rentokil Pest Control beschikt over diverse soorten rattengif, geschikt voor gebruik binnen en buiten, en in verschillende vormen. Ons rattengif wordt in beveiligde lokazen gelegd, zodat het onbereikbaar is voor spelende kinderen en huisdieren.

Het chemisch giftige rattengif bevat Bitrex. Bitrex is de meest bittere smaak voor de mens, dus als een mens of huisdier per ongeluk rattengif inneemt, dan zal hij/zij het onmiddellijk weer uitspugen. Het gebruik van rattengif door onze bestrijdingstechnici gebeurt altijd in het kader van een concreet bestrijdingsplan waarbij regelmatige controles worden uitgevoerd. Er wordt een gedetailleerd inspectieschema opgesteld dat ervoor moet zorgen dat uw gebouwen vrij blijven van ongedierte – zonder dat dit overlast bezorgt aan uw personeel en zonder dat uw zaak er nadelen van ondervindt.