€ 10 korting bij online boeking
  • Bepaal zelf wanneer
    (ma-vr)
  • Verzorgd door een
    lokale Rentokil Expert
Boek nu
Payment

Wespen bestrijding van Rentokil

Bescherm uw huis en tuin tegen wespen en bijen

Een steek van een wesp of bij is een pijnlijke ervaring en kan zelfs levens bedreigend zijn: een op de dertig mensen is allergisch voor steken.

U kunt de risico's verminderen door buitenshuis verstandige voorzorgsmaatregelen te treffen. Heeft u een wespennest op zolder, in uw dakgoot of spouwmuur. Laat de expert van Rentokil het wespennest verwijderen om overlast door wespensteken te voorkomen.

Bent u toch gestoken door een wesp of bij, raadpleeg dan onze richtlijnen voor het behandelen van insectensteken. Hier vindt u ook informatie over hoe u kunt voorkomen dat u buitenshuis gestoken wordt.

Wespennesten

Wees voorzichtig wanneer u te maken heeft met wespen, ze hebben een stevige angel en kunnen als ze verstoord worden in grote aantallen aanvallen.

Een wesp die het huis is binnengedrongen, kan worden bestreden met een wespen- en insectenverdelgingspray. Als er veel wespen of bijen in uw huis of tuin zijn, is er waarschijnlijk een nest in de buurt.

Afbeelding Limonadewesp - Wespen bestrijden en wespennesten verwijderen | Rentokil Pest Control Nederland

Het wespennest is gebouwd van gekauwd hout, dat het zijn karakteristieke papierachtige wanden geeft. In het voorjaar begint de koninginnewesp met de bouw van het wespennest. Zodra de werksters uitkomen, nemen zij de bouw over.

In de vroege zomer is een normaal wespennest zo'n 30 cm groot, maar ze kunnen ook veel groter zijn. Plaatsen waar vaak wespennesten worden aangetroffen zijn dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen.

Een enkel wespennest kan duizenden wespen bevatten, die, als ze verstoord worden, in zwermen kunnen aanvallen. Als de plaats van het wespennest gevaar voor mensen kan opleveren, dan moet het nest vernietigd worden.

Het gevaar van wespen is vooral groot aan het eind van de zomer. Tegen die tijd zijn de wespen namelijk agressief. De beste tijd van het jaar om wespen en de wespennesten te bestrijden is daarom voor de zomerperiode. Mocht u in de zomerperiode een wespennest bij u in de buurt ontdekken, laat het dan zo snel mogelijk bestrijden.

Hoe bestrijdt u een wespennest?

Om het wespennest te vinden, moet u kijken naar de aanvliegroute van terugkerende wespen. Als het nest dicht bij uw huis is, moet u de ramen gesloten houden. Als u denkt dat het nest zich op zolder bevindt, wees dan erg voorzichtig bij het openen en betreden van de zolderruimte.

Een zwerm wespen kan gevaarlijk zijn. Zoek bij twijfel professionele hulp, zoals de experts van Rentokil.

Rentokil bestrijdt de wespen die zich in het nest bevinden. De meeste wespen zullen, binnen 24 uur na de behandeling, in het nest sterven. Werksters die later naar het nest terugkeren zullen op natuurlijke wijze uitsterven. Het wespennest verwijderen is niet nodig, wespen gebruiken een reeds bestreden nest niet nog een keer. Wilt u het wespennest toch verwijderd hebben, neem dan contact met ons op.

Ongediertepreventie en ongediertebestrijding van Rentokil biedt een service op afroep om o.a. wespennesten in en om uw huis effectief te bestrijden. Onze service is snel, effectief en betaalbaar.

Voor meer advies of voor een bezoek van een Rentokil specialist kunt u ons bellen op ons gratis nummer voor particulieren: 0800-BESTRIJDING (0800-2378745).

Hoe bestrijdt u bijen?

Bijen zijn minder agressief dan wespen en steken ook minder snel.

Afbeelding Honingbij (Latijn: Apis mellifera) | Rentokil Pest Control Nederland

Bovendien zijn bijen uiterst nuttige beesten en worden sommige soorten in hun voortbestaan bedreigd. Indien mogelijk moeten bijen daarom niet gedood worden en moeten hun nesten met rust worden gelaten.

Als een bijennest een hoog risico oplevert - bijvoorbeeld omdat een nest zich in een woning, in een ziekenhuis of vlak bij mensen die allergisch zijn voor bijensteken bevindt - kan het nest worden verplaatst naar een veiliger plek.

Rentokil mag u daarbij niet helpen. Neem contact op met een imker, deze kan u verder adviseren. U kunt ook op het internet zoeken naar de dichtstbijzijnde imker via http://www.bijenhouders.nl/afdelingen.php