Particulieren

Houtworm

Bescherm uw huis tegen houtworm

Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal torren en kevers die beschadigingen aan hout toebrengen, zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor) en de spinthoutkever. De term 'houtworm' wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet.

Houtworm kan een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Na verloop van tijd wordt het hout door de houtwormgaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw.

Afbeelding Kleine houtworm (Latijn: Anobium punctatum) | Rentokil Pest Control Nederland

Er zijn verschillende soorten houtworm, waaronder de houtkever en de bonte knaagkever. Raadpleeg onze ongediertegids over houtaantasters voor meer informatie over de diverse soorten houtworm.

Houtwormonderzoek

Houtworm in huis moet door vakkundige servicemedewerkers worden behandeld, omdat aanhoudende problemen tot grote bouwkundige schade kunnen leiden.

Veel houtwormplagen blijven jarenlang verborgen, met wijd verspreide en ernstige schade tot gevolg. Zodra u denkt dat u een houtwormprobleem heeft, is het belangrijk snel actie te ondernemen.

Voor we met een behandeling beginnen, voert een onderzoeker van Rentokil een grondige inspectie uit om de mate van het houtwormprobleem te bepalen. Indien u dit wenst, wordt er ook gecontroleerd op bijkomende problemen als houtrot of vocht.

Het onderzoek zal uitwijzen om welke soort houtwormplaag het gaat, hoever het zich heeft verspreid en wat de juiste behandeling is.

Bestrijding van houtworm

Houtworm wordt behandeld door ten minste één fase van de ontwikkeling van de kever aan te pakken. De plaag zal snel onder controle worden gebracht, maar omdat de kevers een lange levenscyclus hebben kan het langer dan een jaar duren voor een houtwormplaag volledig is verdwenen.

Wij maken gebruik van krachtige houtworm bestrijdingsmiddelen, die echter zo worden toegepast dat mens, huisdier en milieu er zo min mogelijk aan worden blootgesteld. Meestal gaat het daarbij om een vloeistof of een product dat voor een effectieve houtworm bestrijding in de houtwormgaten wordt geïnjecteerd.

Na onze houtworm bestrijding worden alle behandelde plekken gedekt door een garantie van vijf jaar, die ook na verkoop van het huis nog geldig is.

Waarom Rentokil?

Rentokil Property Care is de specialistische afdeling van Rentokil Pest Control voor het behandelen van houtworm, rot en vocht.

We hebben meer dan zeventig jaar ervaring met het bestrijden van houtworm. Geen enkel ander bedrijf heeft de ervaring, het vakmanschap en de methodes in huis die wij hebben om uw houtwormprobleem aan te pakken.

Maar niet alleen onze toonaangevende technische vaardigheden zijn van belang. We weten ook hoe gevoelig het ligt om mensen in uw huis aan het werk te hebben. Daarom doen we ons uiterste best uw dagelijkse gang van zaken thuis zo min mogelijk te verstoren en ruimen we alles netjes op.

Praat met de Rentokil experts

Wilt u meer advies over houtwormbestrijding en houtwormpreventie of wilt u een medewerker van Rentokil laten langskomen, bel ons dan gratis op 0800 - 397 3787.

Bestel de "Wondere wereld van de houtparasiet"

Afbeelding Te bestellen Handleiding over houtaantastende organismen: Wondere wereld van de houtparasiet | Rentokil Pest Control Nederland

Wilt u meer weten over de levenswijze, het tegengaan of het bestrijden van houtworm dan kunt u het contactformulier invullen. Vermeld daarbij duidelijk dat u graag het boekje "Wondere wereld van de houtparasiet" wilt ontvangen en vermeld ook uw adres in het opmerkingen veld. Wij zullen dan gratis een exemplaar van het boekje naar u toesturen. In dit boekje wordt niet alleen aandacht besteedt aan houtborende insecten, maar ook aan houtaantastende schimmels, zoals de huiszwam en de kelderzwam.