Ongediertegids

Ongediertegids - Geluiden op zolder

Geluiden van rondlopende dieren op zolder zijn niet alleen eng, maar vormen ook een sterke aanwijzing dat knaagdieren of andere ongewenste dieren zich in uw dakruimte hebben gevestigd.

Vooral voor knaagdieren vormen zolders een perfecte omgeving. Knaagdieren kunnen ernstige schade toebrengen aan spullen die op zolder zijn opgeslagen. Ook kan hun constante geknaag schade veroorzaken aan het huis zelf en levert geknaag aan elektrische bekabeling zelfs brandgevaar op.

De oorzaak van de geluiden dient zo spoedig mogelijk te worden opgespoord, omdat nesten en uitwerpselen van dit ongedierte uitstekende broedplaatsen zijn voor insecten, die vervolgens ziekten uw huis kunnen binnenbrengen.

De eerste stap bestaat uit een onderzoek op zolder, waarbij gekeken moet worden naar zichtbare tekenen van de aanwezigheid van knaagdieren of andere ongewenste dieren. De meest voorkomende zijn uitwerpselen.

 

Uitwerpselen van ongedierte herkennen

Muizenuitwerpselen: Dun en langwerpig met een puntig eind, ongeveer 5 mm lang.

Uitwerpselen van de bruine rat: Stomp en pindavormig, gemiddeld 1,5 tot 2 cm lang.

Uitwerpselen van de zwarte rat: Banaanvormig, puntig, gemiddelde lengte 1,5 cm.

Uitwerpselen van de eekhoorn: Gelijk aan de uitwerpselen van de bruine rat, maar wat ronder en 1,5 tot 2 cm lang.

Uitwerpselen van de vleermuis: Donkerbruin of zwart, 4 tot 8 mm lang. Uitwerpselen van vleermuizen lijken op muizenuitwerpselen, maar verkruimelen tot een fijn poeder wanneer ze worden samengedrukt.

 

Hoe bestrijdt u muizen op zolder?

Een muizenplaag die niet behandeld wordt, kan zich snel uitbreiden. De eerste stap is ervoor zorgen dat ze uw zolder niet meer kunnen binnenkomen.

Rentokil biedt een professionele service voor het bestrijden van muizen.

Afbeelding Huismuis (Latijn: Mus musculus ssp. Domesticus) | Rentokil Pest Control Nederland

Klik hier om meer te weten te komen over muizen in huis en voor informatie over professionele muizenbestrijding in huis.

Ratten op zolder

Ratten die uw huis binnenkomen, zelfs als dat niet direct in een woongedeelte is, vormen een bijzonder ernstig probleem. Elk rattenprobleem in huis moet onmiddellijk worden aangepakt.

Afbeelding Zwarte rat (Latijn: Rattus rattus) | Rentokil Pest Control Nederland

Rentokil biedt goed opgeleide ongediertebestrijders die gebruikmaken van een breed assortiment rattenbestrijdingsproducten.

Ervoor zorgen dat ongedierte uw zolder niet meer kan binnenkomen is een effectieve manier om te voorkomen dat ratten terugkomen, maar eerst moet de plaag worden uitgeroeid.

Klik hier om meer te weten te komen over ratten in huis en voor informatie over professionele rattenbestrijding in huis.

 

Hoe bestrijdt u vogels op zolder?

Duiven of andere vogels op de zolder vormen een probleem vanwege de rommel en de gezondheidsrisico's van hun uitwerpselen, maar ook door het lawaai van hun gekoer en geflapper.

De vogels moeten worden verwijderd en de toegangspunten naar uw vliering moeten worden afgesloten met kippengaas of een stevige barrière. De buitenkant van uw gebouw kan tegen duiven en andere vogels worden beschermd door middel van spikes, draadsystemen of netten.

Afbeelding Wilde duif (Latijn: Columba livia) | Rentokil Pest Control Nederland

Vogels kunnen soms worden verwijderd door ze bang te maken, maar meestal zijn er professionele vallen of lokmethoden nodig.

Rentokil is expert op elk gebied van vogelpreventie en vogelwering. Voor meer advies of voor een bezoek van een Rentokil-specialist kunt u ons bellen op ons gratis nummer voor consumenten: 0800-BESTRIJDING (0800-2378745).

 

Wat te doen met vleermuizen op zolder?

Vleermuizen zijn in ons land een bedreigde diersoort en het is verboden om te proberen ze te doden, te verjagen, of hun verblijfplaats te blokkeren.

Zelfs nadat de vleermuizen uw zolder hebben verlaten, is het nog steeds verboden om de verblijfplaats te blokkeren. Vleermuizen keren elk jaar naar dezelfde plaats terug en daarom zijn zelfs verblijfplaatsen beschermd.

Als u weet dat er vleermuizen op uw zolder verblijven, dan dient u contact op te nemen met uw gemeente of met een vleermuisopvangcentrum, voordat u houtbehandelingen, insecten- of knaagdierbestrijdingsbehandelingen uit laat voeren die schadelijk voor vleermuizen kunnen zijn. Meer informatie hierover vindt u op http://www.vleermuis.net

 

Insectenplagen op zolder

Een insectenplaag op zolder wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat dit ongedierte wordt aangetrokken door iets dat op zolder bewaard wordt, zoals voedsel, textiel of hout, of omdat er uitwerpselen liggen van ander ongedierte (zie de bovenstaande lijst).

Een grondige reiniging en het gebruik van insecticiden voor huishoudelijk gebruik helpt om het probleem onder controle te houden, maar om de plaag uit te roeien kan een professionele behandeling nodig zijn.

Rentokil heeft de juiste oplossing voor u. Lees meer over hoe u kunt optreden tegen insecten die u op uw zolder aantreft:

- Motten en mottenlarven die kleding aantasten;

- Houtworm dat hout aantast;

- Andere insecten.

 

Waarom Rentokil?

Geen ander bedrijf kan onze expertise op het gebied van ongedierteproblemen in huis evenaren. Wij pakken het probleem aan en zorgen ervoor dat het niet meer terugkomt.

Wij hebben vijf vestigingen in Nederland met 170 servicemedewerkers, dus we zijn altijd bij u in de buurt. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Dus als u zich zorgen maakt over een mogelijk ongedierteprobleem en bezoek wilt van een Rentokil specialist of gewoon meer advies wilt, dan kunt u ons bellen op ons gratis nummer voor consumenten: 0800-BESTRIJDING (0800-2378745).