Muis

Muizen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Muizen bestrijden

Muizen in huis of in uw bedrijf is meer dan alleen maar vervelend: muizen kunnen een ernstig gezondheidsrisico betekenen, in het bijzonder in keukens, de productieruimte, het magazijn of in speelruimten van kinderen.

Een muis kan verder grote schade toebrengen aan uw pand, apparatuur en meubilair door aan hout en plastic te knagen. Met hun geknaag aan elektrische bekabeling kunnen muizen zelfs brand veroorzaken.

This video player requires JavaScript.

Tekenen van een muizenprobleem

De typische verschijnselen van een muizenprobleem zijn:

  • Het zien van muizen in huis of uw bedrijf.
  • Krassende geluiden in muren of plafonds.
  • Uitwerpselen - Muizen laten kleine, donkere uitwerpselen achter, vooral langs muren of op plaatsen waar ze vaak komen, zoals in kasten of onder gootstenen.
  • Kenmerkende geur - Muizen laten een naar muskus en ammoniak ruikend spoor achter, dat vooral sterk is in (half)gesloten ruimten, zoals onder kasten.
  • Schade - Muizentanden groeien voortdurend en daarom knagen ze aan alles, van hout en plastic tot bekabeling en andere harde materialen.
  • Nesten - Muizennesten zijn vooral te vinden op beschutte plaatsen, zoals achter koelkasten. Nesten bevatten vaak jonge muizen.

Herkent u de signalen en denkt u muizen in huis te hebben? Leer meer over de signalen.

Professionele muizenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine muizenplagen in huis te bestrijden, is voor grotere muizenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk. Zelf muizen bestrijden leidt in die gevallen vaak niet tot het gewenste resultaat.

De ongediertebestrijders van Rentokil bieden een zeer doelgerichte muizenbestrijding voor bedrijven en muizenbestrijding in huis om elk muizenprobleem op te lossen en geven advies over hoe u uw bedrijfspand of huis in de toekomst muizenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.

Rentokil biedt de service om muizen, ratten en andere ongedierteproblemen te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid.

Voorkom muizenoverlast

De eerste verdedigingslinie tegen muizen bestaat uit de bescherming van uw huis of bedrijfspand. Muizen hebben zachte skeletten en kunnen door gaten kruipen die niet dikker dan een potlood zijn (0,5 cm). Het is dus belangrijk eventuele gaten dicht te maken en stevige deurborstels (rondom en onder deuren) te bevestigen.

Het is belangrijk dat muizen niet aangetrokken worden door voedsel; verpak waar mogelijk voedsel in plastic of metalen bakken. Maak goed schoon en maak in huis ook regelmatig schoon onder fornuizen, koelkasten en kasten.

Doe-het-zelf muizenbestrijding in huis

Als een muizenplaag niet behandeld wordt, kan deze zich snel uitbreiden. Er bestaat een breed assortiment aan producten voor muizenbestrijding in huis. Dit assortiment omvat vallen om muizen levend in te vangen en traditionele muizenvallen. Deze producten zijn te koop bij tal van doe-het-zelfzaken en tuincentra.

Voor een veilig en effectief gebruik en een humane muizenbestrijding is het belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing van het product nauwkeurig opvolgt.

Hoe kunnen we u helpen?

Vind uw dichtstbijzijnde vestiging

Vul postcode in

Bedrijven

0800 022 6600

Particulieren

0800 237 8745