Mieren die brood dragen

Mieren

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 237 8745  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Een mierenplaag herkennen

Zodra u een paar mieren hebt gezien, kan het zijn dat ze een kijkje aan het nemen zijn, op zoek naar voedsel. Het kan echter ook een teken zijn van een groot mierennest in de buurt.

De tekenen van een mierenplaag

  • Levende mieren - Als u een groot aantal mieren ziet, dan kunt u een probleem hebben. Zodra u ze vindt in uw keuken of in gebieden waar u eten bereidt, dan moet u snel actie ondernemen om nog meer mieren te voorkomen.

  • Looppaden van mieren - Looppaden, mierenstraten genaamd, in en uit van uw huis of gebouw zijn een ander teken van een mierenplaag. Sommige soorten mieren markeren het pad naar de bron van voedsel met een reukspoor. Dit trekt andere mieren aan, om ook het voedsel te vinden.

  • Mierennest - Een nest kan er uitzien als een klein hoopje aarde of vuil. Sommige soorten mieren bouwen hun nest graag in muren of op andere rustige, donkere plaatsen, die moeilijker te herkennen en te vinden zijn.

Wat te doen bij mieren

Indien u last heeft van mieren, kunt u het best contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder. Onze bestrijdingstechnici kennen de leefwijze van de verschillende soorten mieren en bieden u een geschikte, effectieve oplossing om de overlast voor u op te lossen. Al onze behandelingen zijn veilig voor uw gezin en uw huisdieren.

Weetjes over mieren

  • Mieren behoren tot de insecten orde Hymenoptera. Ze zijn verwant aan bijen en wespen.
  • Werksters leven 2 -3 jaar.
  • De koningin kan 15 - 20 jaar oud worden. Als zij sterft en er is niet voor vervanging gezorgd, verdwijnt het nest.
  • Elke jaar in juli of augustus zwermen mieren uit. De jonge koninginnen vliegen weg, om hun eigen, nieuwe kolonie op te zetten. Als je mensen hoort praten over vliegende mieren, hebben ze het hier over.