De gevaren van insecten voor kinderen

Kinderen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 022 6600  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Kinderen

In de lente en de zomer spelen kinderen weer lekker buiten. Zwembaden, dierentuinen, kinderboerderijen, speeltuinen en sportclubs trekken in de zomer veel bezoekers, waaronder een heleboel kinderen. Ook op de kinderopvang spelen de kinderen weer lekker buiten. Helaas trekt dit mooie weer ook ongewenste gasten aan: insecten als wespen, mieren en vliegen. Deze zomerinsecten komen massaal af op de ijsjes, frisdrank en limonade. Rentokil Pest Control bestrijdt deze insecten zodat de kinderen onbezorgd van de zon kunnen genieten.

Neem direct contact op

De gevaren van insecten voor kinderen

Insecten zijn niet alleen heel vervelend, ze kunnen ook nog eens gevaarlijk zijn, zeker voor kinderen. De reacties op een wespensteek zijn te onderscheiden in drie soorten: een lokale reactie, een toxische reactie en een allergische reactie. 

 • Lokale reactie -

  Meestal leidt een steek van een wesp tot een lokale reactie, wat een pijnlijke bult of zwelling tot gevolg heeft. Deze reactie verdwijnt vaak na enkele uren. Een steek in de buurt van de mond of hals kan echter zodanig opzwellen dat het slachtoffer begint te stikken. 

 • Toxische reactie -

  Een toxische reactie komt vaak voor wanneer het slachtoffer meerdere keren wordt gestoken. Hierbij zijn moeheid, braken, buikloop en hoofdpijn veelvoorkomende symptomen. 

 • Allergische reactie -

  Een allergische reactie kan al optreden na één steek, namelijk als het slachtoffer allergisch is voor wespensteken. Dit is vooral gevaarlijk in het geval van kinderen, omdat het vaak nog niet bekend is of de kinderen allergisch zijn. Symptomen van een allergische reactie zijn moeite met slikken door het opzwellen van de keel, benauwdheid, daling van de bloeddruk en duizeligheid of bewustzijnverlies. In ernstige gevallen kan dit leiden tot de dood. 

  Het is dan ook noodzakelijk om aan ongediertebestrijding te doen om te voorkomen dat u insectenoverlast hebt in de zomer. Klik hier om direct contact op te nemen met Rentokil Pest Control voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Wespensteken voorkomen

We hebben voor u een aantal tips opgesteld waarmee u wespensteken kunt voorkomen:

 • Maak geen slaande bewegingen naar wespen. Dit maakt wespen alleen maar agressiever.
 • Vermijd het gebruik van zoetigheid of alcoholische dranken. Gebruik ook geen parfum. Dit trekt insecten aan.
 • Na het eten of drinken van zoetigheid als ijsjes, limonade of frisdrank is het belangrijk om de handen en het gezicht van kinderen goed schoon te maken.
 • Vervang kleding waar zoetigheid op gemorst is.
 • Gebruik bij het drinken uit flesjes of blikjes altijd een rietje. Dit voorkomt het gevaar dat u of een kind een wesp inslikt.

Ongediertebestrijding en -preventie door Rentokil

Wilt u ook liever uw tijd en aandacht besteden aan de dingen waar u goed in bent in plaats van uzelf druk te moeten maken om ongediertebestrijding? Rentokil zorgt ervoor dat ongedierte en insecten geen kans krijgen in uw organisatie. Dit zorgt voor rust bij de kinderen, bij de ouders en bij uzelf. Neem nu vrijblijvend per mail contact op met Rentokil of bel 0800 022 6600 voor informatie over ongediertebestrijding- en preventie.
 

Wist u dat: één wespennest bevolkt wordt door 5.000 wespen? Klik hier om wespennesten professioneel te laten bestrijden.