Groep duiven

Duiven en andere vogels

Neem 24/7 contact met ons op via 0800 222 2662  of mail ons

De experts in ongediertebestrijding sinds 1936

Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu

Altijd een servicemedewerker bij u in de buurt

Duiven vangen

Problemen met duiven die uw bedrijf binnenkomen, uw gevel of trottoir met hun uitwerpselen bevuilen, of hun nest bouwen op uw bedrijfspand? En heeft u alles al geprobeerd om ze weg te houden? Dan is het duiven vangprogramma van Rentokil de meest geschikte manier om uw duivenprobleem op te lossen.

Met het vangprogramma worden de duiven op humane wijze gevangen in speciale vangkooien. Het vangen wordt discreet uitgevoerd, uit het zicht van uw klanten en uw medewerkers. Eventueel onbedoeld gevangen vogels worden ongedeerd vrijgelaten.

Door de duiven te vangen, in plaats van duivenwering aan te brengen, voorkomt u dat de duiven een ander gedeelte van uw pand uitzoeken om te zitten en hun nest te bouwen.

Het vangprogramma is een discrete methode om de omvang van vogelpopulaties te verkleinen:

  • Met een gestructureerd programma kan een duivenpopulatie met wel 70% worden verminderd, waarna het anderhalf jaar duurt voordat het oorspronkelijke aantal weer is bereikt.
  • Desoriëntatie binnen de 'pikorde' als gevolg van vangen en verwijderen van dominante vogels.
  • Regelmatige programma's gericht op de beheersing van herpopulatie vanuit aangrenzende gebieden.

Om het effect te behouden, is het verstandig om na het vangprogramma aansluitend vogelwering op uw pand aan te laten brengen. Hiermee voorkomt u dat een nieuwe duivenpopulatie uw pand uitkiest om op te rusten of hun nesten op te bouwen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over het oplossen van duivenoverlast door middel van het vangen van duiven? Neem contact met ons op via 0800 222 2662 voor een voorstel op maat, of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.