Zwarte ratten, de uitzondering op de regel

    

zwarte-rat-rattus-rattusOngedierte houdt zich niet altijd aan de “regels”, zien wij bij Rentokil. Zwarte ratten zitten ook niet altijd waar wij ze verwachten. In principe komen ze niet voor in Den Haag en omgeving. Maar bij navraag was er toch 1 collega die wist te vertellen dat hij hier eens een klant had die last had van zwarte ratten. Het betrof een fruitopslag en fruit is iets waar zwarte ratten dol op zijn. De zwarte ratten hadden in de fruitopslag echter geen hoge plaats om te leven, zoals zij dit normaal doen. We zien zwarte ratten wel in de Randstad, ze zitten vooral in de haven, op schepen of bijvoorbeeld hoog in silo’s, maar nu was de situatie toch anders.

Zwarte ratten zijn lastig te bestrijden. Het zijn slimme dieren die ook nog eens erg achterdochtig zijn. Een behandeling tegen zwarte ratten dient dan ook met uiterste zorg en vakkundigheid uitgevoerd te worden. Zwarte ratten worden nog altijd geassocieerd met de pest, maar er zijn meer ziektes die zij kunnen verspreiden zoals Salmonella en de ziekte van Weil. Buiten dat brengen zij ook een hoop schade toe, doordat zij overal aan knagen en bereikbaar voedsel wordt niet alleen genuttigd maar ook verontreinigd en beschadigd. Het is dus van groot belang om snel vakkundige hulp in te schakelen als je het vermoeden hebt last van (zwarte) ratten te hebben.

De desbetreffende ratten zijn uiteindelijk weggevangen met spek. Iets heel anders dan waardoor ze in de eerste instantie waarschijnlijk aangetrokken waren tot de opslag. Door ook de wering op orde te brengen voorkwam de klant tevens dat hij opnieuw last zou krijgen van ratten. Dit brengt rust en zekerheid bij de klant en de fruitvoorraad is veilig gesteld.

Een online systeem klinkt modern maar is het ook handig?
Pas op voor oplichters in ongediertebestrijding

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *