Zet je tanden in een insect in het #Pestaurant Restaurant

    

Rentokil-#Pestaurant-LondenToen Giel vorige week zijn tanden in een insect zette, moesten wij wel even lachen. Wij zijn namelijk al een tijdje bezig met het organiseren van een grote insectenproeverij onder de naam #Pestaurant. Jandino durfde het niet aan, maar de onverschrokkenheid van Giel heeft veel mensen nieuwsgierig gemaakt verwacht ik. Hoe smaakt een choco-sprinkhaan eigenlijk? Onze Engelse collega’s hebben vorig jaar al een #Pestaurant georganiseerd. Dat was een groot succes! Er stond een flinke rij voor het pop-up restaurant, waar iedereen die durfde insecten kon proeven. Over precies twee weken staat #Pestaurant in Utrecht. Ik ben benieuwd of Nederlanders zet zo dapper zijn als Engelsen.

Op woensdag 4 juni is het ‘Global Pestaurant Day’. Een dag waarop Rentokil vestigingen, over de hele wereld, mensen proberen te verleiden om naast de standaard snack ook eens een alternatieve snack te proberen. Naast het pop-up #Pestaurant in Utrecht zullen ook Rentokil vestigingen in bijvoorbeeld Australië, België, Zuid-Afrika , Denemarken, Frankrijk , Litouwen en de VS mensen aanmoedigen om eens op een andere manier naar insecten te kijken. Insecten zijn namelijk gezond voedsel, rijk aan eiwitten, calcium en ijzer en ze bevatten weinig vet.

Staat het eten van een insect niet op je bucket list, maar heb je wel een prangende vraag over ongedierte? Kom dan ook naar #Pestaurant. De hele dag door zijn er experts van Rentokil aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven. Onze entomoloog (insectendeskundige) is ook aanwezig om beestjes te determineren.

Nieuwsgierig geworden naar hoe insecten smaken? Op woensdag 4 juni kun je je tanden in een insect zetten in Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Je kunt hier heerlijke lekkernijen proeven, zoals hartige BBQ meelwormen en Salt & Vinegar krekels. Ook aan degenen die meer van zoet houden, hebben we gedacht, proef bijvoorbeeld de smakelijke lolly’s en chocolaatjes.

Dus zet de datum alvast in je agenda – Woensdag 4 juni, Winkelcentrum Hoog Catharijne (ingang Moreelsepark – bij de AH), Utrecht, #Pestaurant is open van 9:30 tot 17:00.

Kom langs en ga de uitdaging aan!

 

Insecten eten, gaat het dit jaar echt doorbreken?
Een insect proeven, advies inwinnen of meedoen met de poll tijdens #Pestaurant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *