Zelf ongedierte bestrijden, niet altijd even handig…

    

muis-niet-altijd-bang-voor-katAls ongediertebestrijder zie je veel en maak je ook veel mee. Je komt bij bedrijven achter de schermen en bij veel verschillende mensen thuis. Bedrijven en particulieren die wij helpen van hun ongedierteprobleem af te komen, hebben soms zelf ook oplossingen bedacht waarvan zij dachten dat het zou helpen. Hieronder een aantal van deze zelf bedachte oplossingen, die geen oplossing bleken te zijn.

Een bewoner had haar tuin vol geplaatst met bakjes water om de bruine ratten mee af te schrikken. Ze had er echter niet bij stil gestaan dat bruine ratten juist veel drinken en daar te vinden zijn waar water is. Na ons bezoek heeft ze het water dan ook gelijk verwijderd.

Een man die doodsangsten uitstond voor de kakkerlakken in zijn keuken dacht dat het de kakkerlakken wel af zou schrikken als hij alles in zou smeren met vaseline. Dit hielp niets. Het werd slechts een grote glibberige bedoeling. Een juiste professionele bestrijding heeft hem gelukkig van de overlast afgeholpen.

Een veel gehoorde oplossing tegen overlast van muizen is het nemen van een kat. Voor bedrijven die met voedsel werken is dit al niet toegestaan, omdat een kat zelf ook een besmettingshaard kan zijn. Voor particulieren is het maar de vraag of dit echt een juiste oplossing is. Ten eerste gaat het natuurlijk wel om een huisdier, die neem je niet zomaar. Je moet er jaren voor willen en kunnen zorgen. Ten tweede is niet elke kat een goede jager en zijn niet alle muizen meer onder de indruk van katten. Sterker nog, ik ben beter in het bestrijden van muizen dan mijn eigen kat. Die neemt muizen levend mee naar binnen en laat ze daar dan los.

Spuitbussen tegen kruipende en vliegende insecten kunnen uitkomst bieden maar dienen op de juiste manier gebruikt te worden. Meestal mogen ze niet in ruimtes gebruikt worden waar kinderen onder de 4 jaar komen. Maar weinig mensen lezen dit op het etiket van de bus, maar deze informatie is dus wel degelijk belangrijk. Daarnaast kan het bij onjuist gebruik bijvoorbeeld een kakkerlakkenplaag uit elkaar drijven en daarmee verergeren.

Lijmplanken zijn nog volop te koop in winkels en op internet. Het gebruik van lijmplankjes om muizen mee weg te vangen is echter verboden in Nederland, omdat het een van de meest ondiervriendelijke methodes is die je je maar kunt bedenken. Je kunt hier, zeker als bedrijf zijnde, boetes voor krijgen en imagoschade aan overhouden.

Kakkerlakken niet doodtrappen, is een veel gehoorde waarschuwing. Je zou er de plaag mee kunnen verergeren door dat het eitje dan uitkomt wat zij eventueel met zich mee kan dragen. Dit is echter een broodje aap verhaal. Trap de kakkerlak dus gerust dood maar bedenk dat dit niet een plaag zal verhelpen. Er zitten veel meer kakkerlakken dan je ziet. Voor een kakkerlakkenprobleem zal echt professionele bestrijding voor nodig zijn.

Waspin
Kunnen kakkerlakken een kernramp overleven?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *