Zelf koken met insecten? Twee lekkere recepten

    

Rentoki-Pestaurant-UtrechtEen aantal mensen hebben tijdens #Pestaurant aan ons gevraagd of ze ook zelf een keer insecten kunnen eten. In mijn vorige blog heb je kunnen lezen waar je insecten kunt kopen. Maar ‘gewoon’ een wormpje of een sprinkhaan is natuurlijk een beetje saai. Van Bugalicious hebben wij twee lekkere recepten gekregen om thuis te maken. Gewoon voor als je eens wat anders wilt in je omelet of quiche.

Omelet met buffalo’s
Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte olijven in plakjes
  • 1 tomaat
  • beetje oude kaas
  • handvol buffalo-wormen (~10 g)
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereiding:
Kluts de eieren, geperste knoflook en stukjes tomaat met wat peper en zout. Bak dit mengsel als een omelet aan beide kanten bruin. Bestrooi vervolgens met de schijfjes olijf, kaas en als laatste de buffolwormen. Dek af met een deksel en laat nog een paar minuten zachtjes opstaan tot de kaas gesmolten is.

 

Rentokil-Pestaurant-UtrechtPowerquiche met meelwormen of sprinkhaan
Voor 3-4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g (wilde) spinazie
  • 2 lente uitjes
  • kommetje verse of gevriesdroogde meelwormen*
  • 4 eieren
  • 75 g gemengde noten
  • 100 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 g geitenkaas
  • 1 cm gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 volle eetlepels amandelmeel
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat (NaHCo3)
  • peper, zeezout, geelwortel
  • kokosolie of olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220oC
  • Was de spinazie, verwijder de stelen en scheur het blad in kleinere stukken. Snij de lenteui. Bak de spinazie samen met de ui en 2 tenen knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) in een beetje boter of olie tot deze geslonken is en laat uitlekken in een vergiet. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rasp een stukje gemberwortel en meng met de spinazie.
  • Meng in een kom de roomboter en natriumbicarbonaat en roer vervolgens de eieren er een voor een doorheen. Breng het mengsel op smaak met 1 teen knoflook (geperst), peper en zout. Voeg het amandelpoeder toe en meng met een garde tot een homogene brei ontstaat.
  • Meng de spinazie door het eiermengsel in de kom en voeg een ½ theelepel geelwortel toe. Proef vervolgens en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  • Rooster de meelwormen gedurende ~2 minuten in een beetje roomboter op matig vuur
  • Vet een ovenschaal in met wat roomboter. Doe ¾ van het ei/groentemengsel in de ovenschaal. Leg hierop de geroosterde meelwormen (of sprinkhanen). Verkruimel de geitenkaas en verdeel over het mengsel. Hak de noten fijn en verdeel dit weer over geitenkaas. Verdeel de rest van het ei/groentemengsel over de noten zodanig dat de noten en geitenkaas hierdoor afgedekt wordt.
  • Bak 20-30 minuten in de oven bij 220oC, totdat de quiche stevig is en een mooie kleur heeft.

 

* In plaats van meelwormen kun je ook sprinkhanen gebruiken:

  • Verwijder de vleugels en poten van 12 sprinkhanen.
  • Leg de sprinkhanen even in een bakje met daarin wat olijfolie, sambal en gehakte knoflook.
  • Bak de sprinkhanen in het olijfolie/knoflook mengsel gedurende 2 minuten op matig vuur. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Bug Appétit!

Pestaurant Utrecht een groot succes
Wespen, bijen of hommels?
Reacties
  1. Toos Stam
    • Anneke

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *