Wij kennen de muis

    

muizen-kunnen-onder-een-deur-doorBij Rentokil doen we voortdurend onderzoek naar het gedrag van muizen. In het Rentokil Research & Development Centre in Horsham leeft een muizenfamilie in een grote afgesloten ruimte. Door het gedrag van muizen 24/7 te bekijken, kunnen we de muis altijd een stap voor zijn. Uit het onderzoek kwamen een aantal eigenschappen van muizen duidelijk naar voren. En wat blijkt, onze bestrijdingstechnici hebben deze eigenschappen ook!

Uit te tests bleek dat muizen ontzettend nieuwsgierig zijn. Ze eten tot op wel 40 verschillende plaatsen per dag. En krijgen ze geen toegang tot een ruimte, dan zullen ze er alles aan doen dat wel te krijgen. Onze bestrijders zijn ook nieuwsgierig. We willen graag in alle ruimtes en hoekjes kijken, op zoek naar sporen van ongedierte. Doordat wij zo nieuwsgierig zijn en overal even kijken, komen we vaak achter een muizenplaag voordat je dat zelf doet.

Daarnaast bleek dat muizen gefocust zijn, op de voortplanting. Ze blijven vlakbij hun nest en kunnen tot wel 16 nakomelingen per maand voortbrengen. De ongediertebestrijders van Rentokil zijn ook gefocust, maar dan op heel een andere manier. Overal waar we komen letten we op de signalen van allerlei verschillende soorten ongedierte. We kijken niet alleen naar muizenkeutels, maar letten ook op sporen van insecten en vogels.

Muizen zijn flexibel, ze kunnen zich door een gaatje van 12 millimeter persen. Dat kunnen wij niet, maar de bestrijdingstechnici van Rentokil passen zich aan, aan jouw wensen. Wil je graag dat wij voor openingstijd langskomen. Bespreek het en wij doen er alles aan dit in te plannen.

Onvermoeibaar is een andere eigenschap van muizen. Ze verplaatsen zich tot soms wel 1 kilometer om een nieuwe nestplaats te vinden. Ook de bestrijders van Rentokil zijn onvermoeibaar. Bij ieder bezoek doen wij er alles aan om muizen buiten te houden. Komen we sporen van muizen tegen, gaan we op zoek naar de oorzaak. Net zo lang tot we die hebben gevonden. In sommige gevallen kan dit erg lastig zijn en vinden we de bron niet direct. Maar bij volgende bezoeken gaan de bestrijders weer op zoek naar de oorzaak. Net zo lang tot het probleem is opgelost.

Ten slotte passen muizen zich gemakkelijk aan, aan hun omgeving. Ze hebben maar 3 gram voedsel per dag nodig en kunnen zonder water, een beetje condens is voldoende. Ook wij passen ons aan, aan het gedrag van de muis. En door ons zelf sneller aan te passen dan de muizen, kunnen we hen altijd een stap voor zijn.

Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden voor muizenbestrijding en de bestrijding van ander ongedierte? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.

Kerstboom met spinnen
Top 5 blogs 2014

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *