Wie is het engst?

    

BSoms wordt me gevraagd of ik het echt helemaal niet eng vind, het werk dat ik doe. Is er dan niets dat me bang kan maken? Natuurlijk zitten er enge beesten tussen, die wij bestrijden.

Hier mijn top 3.

3. Bruine ratten
Mensen vinden bruine ratten vooral eng omdat ze zo groot zijn. En dat is logisch. Bruine ratten richten daardoor ook veel schade aan. Ik ben zelf niet bang voor bruine ratten maar toen ik er eens een, ter grote van mijn eigen voet, levend, van een verlaagd plafond afhaalde, gierde de adrenaline toch wel door mijn lijf.

wespen-houden-van-zoetigheid2. Wespen
Ja, ik ben bang voor wespen. Dat wil zeggen, voor een enkele wesp. Een nest bestrijden vind ik niet vergelijkbaar, want dan ben ik degene die de wespen benadert en niet andersom. Als er ineens een wesp om mijn hoofd rond zoemt dan schrik ik daar gewoon van, omdat ik weet dat ze agressief kunnen zijn en een wespensteek erg pijnlijk is. Tot groot vermaak van familie en vrienden ren ik dan ook gewoon weg. Die ene wesp krijgt mij niet te pakken. Hij mag hopen dat ik zijn nest niet vind.

Bedwantsen-in-matrasrand1. Bedwantsen
Je wil ze gewoon niet in je huis, punt. Ik had eens een klant die twee dagen psychische hulp nodig had nadat ze bedwantsen in huis had gehad. En dat is niet vreemd. Bedwantsen verstoppen zich in en rondom je bed en komen tevoorschijn zodra jij ligt te slapen. Dan ben je veruit op je kwetsbaarst! Ze steken en zuigen zich vol met bloed en jij zit vervolgens met hevig jeukende bulten en durft niet meer naar bed. Sommige mensen maken dan de fout hun deken en kussen te pakken en op de bank te gaan slapen. Ze denken er niet bij na dat ze hierdoor bedwantsen verplaatsen en daardoor de besmetting alleen maar groter maken. Een behandeling tegen bedwantsen is intensief en zodra deze achter de rug is en ik thuis kom, controleer ik mijn kleding dan ook zeker drie keer voor ik mijn eigen huis weer in ga.

Gelukkig staan wij graag voor je klaar als je onverhoopt last hebt van een van deze engerds. Wat is jouw top 3?

7 tips voor meer vlinders in je tuin
Een wespennest

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *