Wat te doen tegen mieren

    

Goed nieuws! De wintermaanden zijn eindelijk voorbij, wat betekent dat de lente is aangebroken. Het is tijd om de dikke winterjassen op te bergen en om je voor te bereiden op hogere temperaturen en op het buitenleven. Als het weer mooier weer wordt, betekent dit ook dat voorjaarsinsecten zich weer zullen laten zien.

Wat te doen tegen mieren

Mieren kunnen voor veel overlast zorgen in huis, in de tuin en op het werk. Hieronder ontdek je wat je tegen mieren kunt doen.

1. Houd alles schoon

Maak schoon om mieren te voorkomen

Een van onze entomologen zei onlangs dat “een dweil en een emmer de beste ongediertebestrijding is” en dat dit ook opgaat voor het bestrijden van mieren. Deze kruipende insecten worden aangetrokken door alles dat zoet en plakkerig is. Om te voorkomen dat je last krijgt van mieren, is het aan te raden om alle etensresten en gemorst drinken op te ruimen en schoon te maken.

2. Veeg alles op

Kruimels zijn in feite gigantische magneten voor mieren. Kruimels zijn één van de grootste redenen waarom ze onze huizen binnendringen tijdens de lente- en zomermaanden. Zorg ervoor dat alle kruimels opgeruimd worden van de vloer, werkplekken en binnen- en buitenmeubels.

3. Voedselopslagplaatsen

Voorkom mieren en ruim eten op in luchtdichte bakjes

Herinner je je die tekenfilms waarin de hoofdpersonen van de grond getild werden en zo naar de voedselbron zweefden wanneer ze lekker eten roken? Nou, in feite heeft voedsel dezelfde uitwerking op mieren (zonder het komische effect dan).

Net als bij kakkerlakken en knaagdieren zoals muizen en ratten is het belangrijk om voedsel op te bergen in luchtdichte bakjes om te voorkomen dat ongedierte er door aangetrokken wordt. Luchtdichte bakjes houden geurtjes binnen en voorkomen dat mieren aangetrokken worden door de geur.

4. Ruim diervoeding op

Het klinkt misschien vies voor jou en mij, maar mieren vinden niet-opgegeten diervoeding ontzettend lekker. Het is dan ook belangrijk om diervoeding dat nog niet is opgegeten op te ruimen om ervoor te zorgen dat mieren buiten blijven.

5. Dicht toegangspunten af

Omdat mieren zo klein zijn, kunnen ze gemakkelijk door de kleinste kiertjes en gaatjes om zo je huis of bedrijf binnen te komen. Om overlast te voorkomen, is het belangrijk om alle toegangspunten af te dichten. Let hierbij voornamelijk op kieren en sleten rond ventilatieroosters, ramen en deuren.

6. Afvalcontainers

Ruim afval op om mieren te voorkomen

Afvalcontainers, zowel binnen als buiten, bieden mieren ongelimiteerde hoeveelheden eten. Door dit all-you-can-eat-restaurant voor mieren te sluiten en regelmatig te legen, voorkom je overlast van mieren.

Daarnaast is het belangrijk dat er een goed sluitend deksel op de afvalcontainer zit.

7. Houd ramen dicht

Voorkom mieren door ramen dicht te houden

In de zomermaanden begint het vliegende mierenseizoen. Seksueel volwassen vliegende mieren verlaten het nest om zich voort te planten en een nieuwe kolonie te stichten. In deze periode is het een goed idee om ramen en deuren dicht te houden.

Hierdoor voorkom je dat hele zwermen vliegende mieren je huis of bedrijfspand binnenkomen en dat ze daar vervolgens een nieuwe kolonie stichten.

8. Ruim tuinafval op

Afval in de tuin zoals bladeren, fruit en groenten bieden mieren ook een eindeloze voorraad aan voedsel. Door ervoor te zorgen dat de tuin regelmatig opgeruimd wordt, voorkom je mieren in je tuin.

Doe-het-zelf mierenbestrijding

Er zijn verschillende doe-het-zelfmiddeltjes beschikbaar om mieren te bestrijden, maar deze middeltjes bestrijden alleen de zichtbare mieren. Professionele mierenbestrijding van Rentokil Pest Control zorgt ervoor dat de hele kolonie bestreden wordt, ook de mieren en koninginnen die vaak meters diep onder de grond in het nest zitten.

Deze tips geven je hopelijk een antwoord op de vraag wat te doen tegen mieren.

Neem contact met ons op

Als je op zoek naar effectieve bestrijding van mieren in huis of op het werk, neem dan vandaag nog contact op met de experts van Rentokil Pest Control.

Neem contact met ons op

Liever paaseitjes dan insecteneitjes
Houden muizen van kaas?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *