Waarom je echt een keer een insect moet proeven

    

insecten-proeven-pestaurant-nederlandIn mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik al wat insecten geproefd heb, die op 4 juni op het menu staan. Ik hoor nu dus officieel bij de 2 miljard mensen die al insecten eten. Of telt 1x proeven niet? Hoewel ik al jaren vliegjes ‘hap’ op de fiets. Ook laatst gebeurde het me weer. Ik haalde helaas net adem in een ‘wolk’ met groene vliegjes, jammie. Of telt het per ongeluk inslikken van een vliegje ook niet?

Wat ik van onze mini-insectenproeverij vond, heb ik voor deze blog bewaard. Ik wilde altijd al een keer insecten proeven, maar toen ze echt voor mijn neus lagen moest ik toch wel even slikken. Ik ben behoorlijk avontuurlijk (vind ik zelf) dus ik kon me natuurlijk niet laten kennen. De meelwormen zagen er het meest onschuldig uit, dus daar ben ik mee begonnen. De meelwormen met bbq en mexican spice smaak waren net chipjes. De krekel had ik echt wel mijn twijfels over, maar nadat een collega die had geproefd en zei dat het best lekker was, kon ik niet achter blijven. En inderdaad, het was lekker. Niet “Doe mij maar een heel bord” lekker, maar “Dat ga ik nog wel een keer eten” lekker. Wat je overal leest klopt, krekels hebben een nootachtige smaak. De geroosterde insecten (zonder smaakje) heb ik nog niet geprobeerd, die bewaar ik voor tijdens #Pestaurant. Maar ik denk dat die ook best lekker zijn.

Waar ik wel even al mijn moed voor bij elkaar moet gaan rapen zijn de sprinkhanen. Die zijn toch wel een slag groter dan een krekel. Maar aangezien sprinkhanen het meest op de insectenmenu’s staan, ga ik ervan uit dat die het allerlekkerst zijn. Dus op 4 juni ga ik vol goede moed een sprinkhaan proeven. Ik denk alleen dat ik eentje wel genoeg ga vinden. Het idee vind ik wel een beetje eng. Of misschien twee, we hebben ook sprinkhanen gedipt in chocolade. En als echte zoetekauw lijkt me dat wel lekker, ondanks het enge beest wat erin verstopt zit.

Infographic_Pestaurant_Nederland

Is de avonturier in jou er klaar voor om insecten te proeven? Kom dan op 4 juni tussen 9.30 – 17.00 uur naar Winkelcentrum Hoog Catharijne. Je vind #Pestaurant in het Godebaldkwartier, tegenover de AH.

De #Pestaurant challenge, durf jij het aan?
Pestaurant Utrecht een groot succes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *