Waarom “De duivenmeppende oma”, Rentokil moet bellen

    

duiven-op-bedrijfspandArme oma Bep. Ze kan niet meer genieten van haar balkonnetje, omdat duiven de boel onder poepen.  De last is zo erg, dat het haar allang niet meer “ken verrotuh” of het zielig is of niet. Die duif moet gewoon haar balkon niet vervuilen!

Ondertussen is oma Bep een ware internethit geworden, en zagen ik en mijn collega’s het filmpje van Cem ook al een paar keer op onze Facebook wall voorbij komen.

Of de bezem die ze gebruikt om de duif er vanaf te meppen, een effectieve bestrijding is, of beter gezegd een effectieve duivenwering is, valt te betwijfelen. Als oma Bep een blijvende oplossing tegen de duiven wil, kan ze gerust met ons contact opnemen. Rentokil heeft makkelijke, diervriendelijke oplossingen tegen overlast van duiven. Deze oplossingen zijn preventief, en zorgen ervoor dat ze gewoon niet meer op het randje van het balkon komen roesten en poepen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, vandaar wat we voor balkons verschillende vogelweringsoplossingen hebben zoals:

Door veren gespannen kunststofdraden
Gunstig voor balkon randen. Het systeem bestaat uit roestvrijstalen veren en met kunststof omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes van roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de duif niet meer stabiel staat (hij  gaat wiebelen  door die veren) en dus een andere plek gaat zoeken om te roesteren. Daarnaast is het nauwelijks zichtbaar, dus ook mooi voor het oog.

Duivennetten
Natuurlijk kan Rentokil ook het hele balkon weren met een duivennet, zodat de duiven er gewoonweg niet meer op of in kunnen. Duivennetten zijn beschikbaar in vele kleuren en maten, je kan kiezen voor een bijpassende kleur, zodat het er subtieler uitziet.

Duivenpinnen
Oogt en klinkt wat heftig, maar werkt effectief. Duivenpinnen zijn gemaakt van kunststofstroken  met fijne, rechtopstaande stalen pinnen . Als de duif dit ziet, gaat hij daar zeker niet landen! Probeert hij het toch, komt hij erachter dat het niet kan, omdat hij niet tussen de pinnen past. De pinnen verwonden de duif overigens niet, ze zijn niet scherp en buigen als de duif er tegenaan komt.

Elektronische vogelwering
Het elektronische vogelweringssysteem bestaat uit onopvallende kunststofhouders waardoor 2 stroomgeleiders lopen. Duiven die hier op landen krijgen een licht elektrisch schokje. Dit schokje is te licht om de gezondheid van de duif te bedreigen, maar voor de duif wél heftig genoeg om dit niet nog een keer te willen ervaren. Kortom, hij komt niet meer terug.

Bekijk hoe wij overlast van duiven kunnen oplossen.

8 manieren om een wespensteek te voorkomen
10 tips om wespen en daarbij wespensteken te voorkomen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *