Voorkom ongedierte op school

    

voorkom-ongedierte-op-schoolVerschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ongedierte, zoals muizen- en kakkerlakken, op scholen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Daarnaast veroorzaken ongedierteplagen ook angst, niet alleen scholieren lijden hieronder, ook de leraren. Het Amerikaanse Northeastern IPM Centre heeft een plan opgesteld om op scholen ongediertebestrijdingsmiddelen en aan ongedierte gerelateerde ziektes te verminderen. Rentokil Nederland streeft er ook naar om giftige bestrijdingsmiddelen te beperken. Niet alleen op scholen, overal. Een aantal simpele maatregelen kunnen voorkomen dat ongedierte scholen weet binnen te dringen.

Rentokil legt tijdens haar werkzaamheden de nadruk Integrated Pest Management (IPM). IPM houdt in dat wij preventieve maatregelen nemen of adviseren zodat ongedierte geen kans heeft om binnen te dringen. Wij geven duidelijk en toepasbaar advies op het gebied van hygiëne en onze ongediertebestrijder voert regelmatige inspecties uit. Door IPM toe te passen, wordt ongedierte vroegtijdig ontdekt en kan een ongedierteplaag voorkomen worden. Bij IPM komt ongediertepreventie in veel gevallen in plaats van ongediertebestrijding.

Doordat de nadruk ligt op het voorkomen van ongedierte, zorgt IPM ervoor dat we het gebruik van milieubelastende bestrijdingsmiddelen voor het bestrijden van ongedierte tot een minimum kunnen beperken. Waar wel bestreden moet worden, zorgen moderne middelen van onze eigen Research & Development afdeling voor een zo humaan en schoon mogelijke aanpak. Sommige ongediertesoorten kunnen we tegenwoordig zelfs gifvrij bestrijden.

Preventieve maatregelen die je kunt nemen om ongedierte buiten te houden

  • Voorkom dat planten het pand raken, door bijvoorbeeld een rijtje tegels rondom het pand te leggen. Dichte begroeiing rondom het pand heeft knaagdieren en insecten een beschermde, onzichtbare toegang tot de school.
  • Wordt er gegeten en gedronken in het klaslokaal? Maak het lokaal dan dagelijks schoon. Een paar kruimels is al genoeg voor de meeste soorten ongedierte.
  • Zorg ervoor dat voorraadkasten en kasten met speelgoed altijd netjes opgeruimd zijn.
  • Berg voedsel op in gesloten verpakkingen of plastic containers.
  • Plaats horren voor de ramen, zodat er geen wespen en andere vliegende insecten binnen kunnen komen.
  • Plaats deurborstels onder deuren met een kier. Past er een potlood onder de kier in de deur, dan past een muis er ook doorheen.
  • Maak leidingdoorvoeren naar meterkasten en kruipruimtes dicht met knaagbestendig materiaal zoals staalwol.
  • Breng stootvoegafdichters aan in open stootvoegen in buitenmuren. Dit voorkomt dat muizen via de buitenmuur de spouwmuur in kunnen en het voorkomt wespennesten in de spouwmuur.

Wij begrijpen dat de budgetten voor schoonmaak en ongediertebestrijding onder druk staan. Helaas zijn de kosten voor het bestrijden van een ongedierteplaag vaak veel hoger dan de kosten voor het uitvoeren van preventieve maatregelen en regelmatige inspecties door een gecertificeerde ongediertebestrijder. Tijdens de regelmatige inspecties wordt ongedierte vroegtijdig ontdekt, en kan snel bestreden worden, nog voordat het ongedierte een ware plaag wordt op school.

Hoe vinden duiven hun weg?
Doe het zelf ongediertebestrijding

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *