Duivenwering helpt duivenoverlast te voorkomen

    

AviSave voorkomt dat duiven kunnen landenDuiven en andere vogels kunnen flinke overlast veroorzaken. Zitten ze op je gebouw en bevuilen ze het met hun uitwerpselen, of hebben ze jouw pand ook uitkozen om hun nest te bouwen? Door hun ingebouwde kompas gaan ze niet zomaar weg. Prettige locaties vinden ze iedere dag weer terug. Rentokil Pest Control biedt met duivenwering effectieve oplossingen tegen duivenoverlast.

In mijn vorige blogs heb je al kunnen lezen welke overlast en schade duiven kunnen veroorzaken en waarom ze iedere dag weer terugkomen. Rentokil biedt maatwerk oplossingen waarbij duiven van je pand geweerd worden en waarbij de duivenpopulatie op en rondom je pand verminderd wordt.

Veel gebruikte oplossingen om duiven van panden te weren zijn:

  • Avisave
  • Avistrand
  • Aviplast
  • Avitex

Avisave

Avisave van Rentokil schrikt duiven af. Telkens wanneer een duif het systeem aanraakt, krijgt hij een uiterst onaangename, maar onschadelijke elektrische schok. De schok is te zwak om de gezondheid te bedreigen, maar sterk genoeg om de duif te verjagen. Vanaf dat moment zal de duif de plek associëren met ongemak en er in de toekomst niet meer landen. De aard van de afschrikking is zodanig, dat duiven er nooit aan zullen wennen. Avisave kan aangebracht worden op bijna alle gebouwen en is nagenoeg onzichtbaar. Het systeem kan aangedreven worden via netstroom, maar ook door zonne-energie, waardoor het onafhankelijk is van stroomtoevoer en geen extra kosten met zich meebrengt.

AviStrand

AviStrand-duivenweringAvistrand kan geplaatst worden op bijna elk onderdeel van een gebouw waar vogels graag zitten. Het systeem bestaat uit roestvrijstalen veren en draden die met nylon bedekt zijn. De draden worden strak aangespannen tussen roestvrijstalen paaltjes. De draden zijn verend en zo dun dat duiven er geen houvast op hebben. Met Avistrand wordt landen op je pand onmogelijk, duiven moeten dus op zoek naar een andere plek om te zitten. Het systeem is nauwelijks zichtbaar. Avistrand wordt veel gebruikt op monumentale panden.

Aviplast

Aviplast, ook wel bekend als duivenpinnen, is discreet en veelzijdig. De pinnen kunnen geplaatst worden op bijna elk onderdeel van een gebouw waar vogels graag zitten of hun nest bouwen. Dit soort duivenwering kan alleen op vlakke oppervlakken geplaatst worden, maar ook op bijvoorbeeld veiligheidscamera’s, verlichting, standbeelden en schoorstenen. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen voorkomen dat vogels kunnen landen. Aviplast is snel en kostenefficiënt te installeren.

Avitex

Overal waar duiven graag zitten of hun nest bouwen, kunnen Avitex duivennetten geplaatst worden. Rentokil beschikt over duivennetten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij je locatie, zodat het praktisch onzichtbaar is. Duivenwering in de vorm van netten zijn op maat te maken en kunnen op het totale probleemgebied aangebracht worden, zoals balkons, luifels, overkappingen, bruggen of bijzondere gevels. Avitex verhindert dat duiven dat gebied kunnen bereiken en voorkomt daarmee nestvorming.

Contact

Op basis van onze jarenlange ervaring geven wij graag advies over de meest geschikte vorm van duivenwering, afgestemd op jouw pand of woning. Door te kiezen voor de juiste duivenwering heb je de zekerheid van een schone en representatieve omgeving.
Ondervind je overlast van vogels of wil je problemen met vogels voorkomen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via 0800 – 222 2662 of stuur ons hier een email.

De gevolgen van duivenoverlast
Hoe vinden duiven hun weg?
Reacties
  1. Marijke van wijngaar

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *