Voorbeelden van gevolgen door muizenoverlast

    

Muizen kunnen voor veel overlast zorgen. Zo kunnen muizen ziektes als Salmonella, Leptospirose en het Hantavirus verspreiden, zorgen ze voor knaagschade aan meubels en isolatiemateriaal, kunnen ze voedsel besmetten en zorgen ze voor reputatieschade voor winkels en restaurants wanneer klanten en gasten muizen zien rondlopen. Naast deze welbekende gevolgen van muizenoverlast zijn er verschillende gevallen bekend waarin muizen flinke schade hebben aangericht en negatieve gevolgen hebben veroorzaakt. In dit blog lichten we drie van deze gevallen toe.

Vliegtuig urenlang vertraagd door muis aan boord

Woensdag werd bekend dat een vlucht van Londen naar San Francisco uren vertraging heeft opgelopen omdat er een muis aan boord van het vliegtuig was gekropen. Uit veiligheidsoverwegingen was het niet toegestaan om te vertrekken terwijl de muis nog aan boord was. De vliegtuigmaatschappij heeft uiteindelijk een vervangende vlucht geregeld voor de ongeveer 200 verbouwereerde passagiers. Deze vlucht heeft pas vier uur later kunnen vertrekken. Alle passagiers hebben door deze kleine ongewenste passagier uren vertraging opgelopen. De vliegtuigmaatschappij heeft ongetwijfeld hoge kosten gehad door toedoen van deze muis.

Miljoenen schade voor boeren door muizen in Friesland

Enkele jaren geleden hebben muizen voor veel overlast gezorgd bij boeren uit Friesland. Zeker 750 boeren zijn toen getroffen door een muizenplaag die in de winter duizenden hectare grasland kapot heeft gemaakt. De muizen groeven gangen en vraten de wortels van het gras aan waardoor het gras afstierf. Volgens één van de boeren “liepen er op het hoogtepunt van de plaag honderden muizen per vierkante meter“. De Universiteit Wageningen schat dat zo’n 120.000 hectare is verwoest. In totaal gaat het volgens de gemeente Friesland om 73 miljoen euro schade.

Muis zorgt voor stroomstoring op school

Vorig jaar heeft een school een hele ochtend zonder stroom gezeten nadat een muis stroomkabels in een transformatorkast kapot had geknaagd. Er werd direct gestart met het aanleggen van een noodvoorziening om er voor te zorgen dat de lessen zo snel mogelijk konden beginnen. Scholen kunnen tegenwoordig haast niet meer zonder stroom: er wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale lesborden, computers en tablets om de les te verzorgen. Het is daarom ook voor onderwijsinstellingen essentieel om een stroomstoring als gevolg van muizenoverlast te voorkomen.

Voorkom reputatieschade en hoge kosten door muizenoverlast

Naast deze drie voorbeelden zijn er nog talloze situaties bekend waarin muizen voor veel overlast hebben gezorgd. De kans op reputatieschade voor ondernemers is de laatste jaren aanzienlijk groter geworden. Voordat je het weet staat er een video op social media waarin je muizen ziet rondlopen in je eigen bedrijf.

Voorkom hoge kosten en reputatieschade als gevolg van muizenoverlast. Kies voor effectieve muizenbestrijding en -preventie door Rentokil Pest Control en vraag uw gratis bedrijfsinspectie aan. Tijdens deze inspectie controleert de ongedierte-expert uw bedrijfspand op veelvoorkomende plekken waardoor plaagdieren zoals muizen gebouwen binnenkomen.

 

Neem contact met ons op

 

Waar komt de naam Rentokil vandaan?
Vrouwen die mannen eten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *