Vliegenhorror

    

vliegen‘Het is hier een regelrechte horrorfilm’, kreeg ik te horen van een klant. Het ging om de entreehal van het appartementencomplex waar zij woont. Maden kwamen uit de deurmat zetten en de ramen zaten vol met vliegen. Ze wist niet meer wat ze moest doen.

In dit geval had de klant last van kamervliegen, een algemeen voorkomende vlieg die ook wel eens huisvlieg wordt genoemd. Ze komen onder andere voor op mest, dode dieren en voedingsmiddelen.

Als je last hebt van vliegen is het altijd belangrijk de bron te verwijderen. De entreehal grensde aan de containerruimte. Ze hadden de ruimte en de containers echter goed afgesloten en de containers ook goed schoon laten maken. Zo op het oog leek er niets aanwezig te zijn waar de vliegen van konden leven.

Toch was er iets dat twijfel met zich meebracht. De muren waren versierd met een soort wandlaminaat dat iets van de muur af geplaatst was. Tussen deze latten zat steeds een smalle  kier waardoor je kon zien dat er tussen deze latten en de muur nog een kleine ruimte was. Het zou dus goed kunnen dat hier bijvoorbeeld een dode muis lag. Helaas was dit niet te controleren zonder de hele muur te beschadigen en werd er dus over gegaan op een bestrijding.

Bij deze bestrijding werden alle ramen behandeld waardoor de vliegen dood zouden gaan als zij hiermee in aanraking zouden komen. Het is na een dergelijke behandeling van essentieel belang dat steeds de dode vliegen opgeruimd worden, omdat deze op hun beurt weer andere insectenetende insecten, spinnen en zelfs spitsmuizen kunnen aantrekken. Zo kun je weer een nieuw ongedierteprobleem krijgen, als je net van de vliegen af bent.

Buiten dat vliegen ziektenverspreiders zijn en oppervlakken bevuilen kan een vliegenplaag  een hoop onrust met zich meebrengen. Voor de bewoners van het pand was de horrorfilm na een paar weken gelukkig voorbij. Dat is toch fijner thuis komen.

Vogeloverlast
Komt een muis op kantoor

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *