0800 237 8745 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Muizen bestrijden anno 2024

Rentokil Nederland - Radarval

Ongediertebestrijding zoals de meesten van ons het kennen, is aan het veranderen. Steeds meer van onze klanten vragen om bestrijding zonder gif. Ze willen geen gifdoosjes meer in hun bedrijf hebben staan. Bij iedere klant hoor je een andere reden hiervoor. In de voedingsmiddelenindustrie wordt vaak om gifvrije bestrijding gevraagd, om de kans op besmetting van het voedsel met bestrijdingsmiddelen te voorkomen.

Van de week was ik met een verkoopadviseur mee naar een prospect in de voedingsmiddelenindustrie. Zij hebben een ongediertebestrijder lopen waar ze erg tevreden over zijn. Maar toch zijn ze nieuwsgierig naar wat andere ongediertebestrijders voor hen kunnen betekenen en wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in de markt.

Ook bij dit bedrijf wordt ongedierte zo veel mogelijk zonder gif bestreden. Om een vliegenplaag te voorkomen hebben ze insectenlampen hangen, om motten tijdig te detecteren hangen er mottenpotten en muizen die binnendringen worden bestreden met klemmen.

De huidige ongediertebestrijder komt elke twee weken langs om een controle uit te voeren. Tijdens deze controle worden ook de muizenvallen nagelopen. De andere 13 dagen worden de klemmen nagelopen door een medewerker. 

Wij konden de QA manager van het voedingsmiddelenbedrijf een mooi alternatief laten zien voor de klemmen: Radar. Zodra een muis de Radarval inloopt, sluit de val en wordt een snelwerkend gas vrijgelaten, dat de muis doodt. Dus geen enge dode muizen meer in de klem. De muis zit netjes opgesloten in de Radar en kan zo ook geen kruisbesmetting veroorzaken.

Radar kan ook in combinatie met Connect. Dan hoef je niet eens meer iedere dag de vallen te controleren. Dat doet Connect voor je, iedere 10 minuten zelfs. Elke 10 minuten ‘praat’ Connect met de Radar muizenvallen. Zo weet Connect of ze nog werken en of ze een muis gevangen hebben. Zodra een muis gevangen is in de Radar, ‘vertelt’ de Radar dat aan Connect, wordt er via Connect automatisch een sms verzonden naar de bestrijdingstechnicus van Rentokil. Die belt dan weer binnen een afgesproken tijd met de klant om een afspraak te maken om de muis uit de Radar te halen en de Radar te resetten, zodat Connect weer weet dat er een lege Radar op scherp staat om muizen te vangen.

Ook voor de klant is Connect te volgen. Connect ‘praat’ namelijk niet alleen met de Radar muizenvallen, Connect ‘praat’ ook met myRentokil, het online ongedierterapportage systeem. Als de klant regelmatig in myRentokil kijkt, ziet hij ook of de Radar muizenvallen muizen hebben gevangen en waar de muizen zijn gevangen. Als dit telkens in dezelfde ruimte is, zal de bestrijdingstechnicus gaan uitzoeken hoe en waarom de muizen in deze ruimte verblijven. Door weringsmaatregelen te nemen en adviezen te geven op het gebied van schoonmaak en hygiëne kan een muizenplaag voorkomen worden.

Meer weten over Radar, Connect of andere manieren om muizen te bestrijden?
Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Effectieve muizenbestrijding

Vertrouw op onze experts om op een effectieve manier muizen te bestrijden en om toekomstige knaagdierbesmettingen te voorkomen.

  • Ongediertebestrijding met respect voor mens en milieu
  • 24/7 bescherminng met PestConnect
  • Effectieve bestrijding voor bedrijven in alle sectoren en particulieren

Gerelateerde posts