Vangt jouw kat wel eens een muis?

    

muis-in-huisDe dag dat mijn kat een keer een muis voor me neerlegt gaat hoop ik nooit komen. Mijn kat komt niet verder dan het balkon, dus dat zou meteen betekenen dat ik muizen in huis heb. Af en toe legt hij vol trots een motje neer. Ik vermoed niet om aan mij te laten zien, maar omdat hij iets uit de lucht heeft gevangen wat niet zo lekker smaakt. Vliegen en spinnen smikkelt hij namelijk wel gewoon op.

Maar er zijn genoeg katten die wel de ‘lekkerste’ hapjes aan hun baasje komen brengen. De kat van de buren heeft ons vroeger wel eens een mol gebracht toen zijn baasjes op vakantie waren en wij haar te eten gaven. Ik weet nog dat ik niet heel erg onder de indruk was, maar ik had dan ook niet de ondankbare taak om de mol op te pakken en weg te gooien. Muizenexperts van het radioprogramma Vroege Vogels en Waarneming.nl hopen op de welwillendheid van de baasjes van katten die wel eens een muisje meenemen naar huis.

Katten vangen muizen en andere kleine zoogdieren en dat kan de muizenexperts helpen om de verspreiding van deze soorten in kaart te brengen. Vara Vroege Vogels en Waarneming.nl roepen op om de vangsten die jouw kat naar huis brengt te melden via een speciaal formulier. Katteneigenaren kunnen foto’s insturen van de muis die door hun kat is gevangen, met daarbij de vindplaats. Je moet je wel even over de ergste schrik en afkeer heen zetten, want ze willen graag een foto van de zijkant van de muis, van kop tot en met staart. De muizenexperts zijn niet alleen op zoek naar muizen, ook foto’s van vleermuizen en hermelijn-wezels kunnen opgestuurd worden.

Dus in plaats van met een luide ieuw de muis meteen in de prullenbak te gooien, pak je eerst even je camera om met een ieuw een foto te maken en dan pas, ieuw, de muis in de prullenbak te gooien. En helaas dan nog weer een ieuw momentje, omdat die foto toch echt geüpload moet worden. Vergeet daarnaast niet je kat te bedanken voor het prachtige cadeau dat je hebt gekregen.

Ongediertebestrijding voor bedrijven
myRentokil Smartphone App

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *