Top 5 blogs 2015

    

top-5-blogs-2014In de blog vertellen we je op een andere manier meer over ongedierte. Het zijn vaak persoonlijke verhalen, we haken in op (opmerkelijke) zaken uit het nieuws of we vertellen meer over onze dienstverlening voor een bepaalde branche.

Ook dit jaar bedanken we op deze plaats iedereen die de blogs heeft gedeeld op zijn of haar eigen social media kanalen. Mede dankzij jullie krijgen veel mensen meer informatie over ongedierte, wat je kunt doen om ongedierte te voorkomen en over onze dienstverlening.

Het is weer de tijd van de lijstjes. De top 2000 nadert de nummer 1, dus voor ons ook een top. Dit keer een top 5 van blogs. Welke blogs die we dit jaar geschreven hebben, waren het populairst?

 1. Bedwants-beetAlles over bedwants beten
  Ondanks dat veel mensen nooit met bedwantsen te maken hebben gehad en het een veel onbekender ongedierte is dan muizen en ratten, zijn we toch vaak bezig met deze nare beestjes die je nachtrust verstoren. In deze blog vertellen we je alles wat wij weten over bedwantsbeten en wat jij misschien ook wel wil weten.
 2. Een beginnend wespennest
  De wespenkoningin bouwt ieder voorjaar een nieuw wespennest. Wespen maken nooit gebruik van een oud nest. Veel mensen zien geen kwaad in het kleine wespennest wat ze in april op mei zien, totdat het nest ineens de grootte van een voetbal heeft eind augustus.
 3. Uitwerpselen-2Praatje poep
  Onze bestrijdingstechnici praten soms met klanten over poep. Muizen of rattenkeutels gaat het dan meestal over. Aan de uitwerpselen kunnen wij namelijk zien welk knaagdier overlast veroorzaakt.
 4. Muizen op het balkon
  Soms krijgen we meldingen van muizen op het balkon. Onze eerste tip is dan altijd om geen vuilniszakken meer op je balkon te bewaren. En om alle toegangswegen goed af te dichten, zodat we niet bij je naar binnen kunnen.
 5. Waar komen bedwantsen vandaan?
  Misschien denk je dat het niet belangrijk is om te weten hoe je aan bedwantsen komt, dat je alleen maar moet weten hoe je van bedwantsen af komt. Maar juist door te weten hoe je aan bedwantsen komt, kun je voorkomen dat jij ze mee naar huis neemt.

Natuurlijk willen we je op deze plek ook laten weten welke blogs dit jaar het best zijn gelezen, die niet dit jaar zijn geschreven.

 1. Wasps on a nest10 weetjes over wespen
  Alles wat je altijd al wilde weten over wespen.
 2. Last van muggen in de winter
  Deze winter is extreem warm dus het kan best zijn dat je nog wel eens een mug ziet vliegen. Maar ook als het buiten zou vriezen heb je kans op overlast van muggen in huis. Waar deze muggen vandaan kunnen komen lees je in deze blog.
 3. Bedwantsen in huis
  Weet je zeker dat je last hebt van bedwantsen, of heb je andere bijtende insecten in huis? In deze blog vertellen we hoe je bedwantsen en de sporen van bedwantsen herkent en wat moet je doen om een plaag te bestrijden.
 4. Woolly bear and carpet beetleGefeliciteerd, ook jij hebt tapijtkevers
  In april of mei kun je ineens tapijtkevers in je huis zien, vaak in de vensterbank. Tapijtkevers hebben tegenwoordig helemaal niets meer te maken met onze tapijten, die vaak van synthetische materialen gemaakt zijn. Tapijtkeverlarven voeden zich namelijk met dierlijke producten zoals wol, bont, haar en veren.
 5. Vlooien bestrijden
  Na de zomervakantie zien wij altijd een piek in het aantal meldingen van vlooien. Gelukkig kun je overlast van vlooien goed voorkomen, door je hond of kat regelmatig te ontvlooien. Heb je onverhoopt toch vlooien in huis? Ze gaan helaas niet uit zichzelf weg, dus laat dan direct een bestrijding uitvoeren door een professional. Dan weet je zeker dat de bestrijding veilig is voor je gezin en je huisdier.

Uit de dit jaar best gelezen blogs, zowel van dit jaar, als overall blijkt dat bedwantsen een veel gezocht onderwerp zijn. Gelukkig zullen de meesten van ons nooit te maken krijgen met bedwantsen. Maar denk je dat je last hebt van bedwantsen, neem dan direct contact op met een professionele ongediertebestrijder. Als je niet voorzichtig bent, verplaats je de bedwantsen naar andere ruimtes in je huis.

Ook wespen komen beide top 5 voor. Iedereen kan in het voorjaar ineens te maken hebben met een wespennest. Ook hier geldt, neem direct contact op met een ongediertebestrijder. Het nest wordt tot aan augustus of september alleen maar groter, met meer wespen. Die paar wespen lijken in mei of juni misschien nog onschuldig, totdat je barbecue in augustus ineens verstoord wordt door de vele wespen.

Ik heb last van knaagdieren, wat nu?
Hoe controleer je een hotelkamer op bedwantsen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *