Speel een spelletje met ongedierte

    

Muizenval-HasbroOngedierte kan ook heel leuk zijn. En dan bedoel ik niet de ratjes die je als huisdier kunt houden. Daar heb ik helemaal niks mee, dus vind ik niet zo leuk. Ik heb het over spelletjes. We kennen allemaal wel het bekende Muizenval, maar er zijn nog veel meer spelletjes met ongedierte in de hoofdrol.

Bij Muizenval is het de bedoeling dat je de muis van je tegenstander vangt in de val. Toen ik even keek hoe het spel ook al weer ging kwam ik erachter dat het spel ondertussen compleet veranderd is met hoe het vroeger was. Ik weet nog dat ik het vroeger het leukst vond om de muizenval te bouwen tijdens het spel. En dan maar hopen dat de val werkt. Winnen of verliezen maakte mij niet eens uit. In de huidige versie lijkt het erop dat je de val al compleet bouwt voordat je gaat spelen. Maar het is nog steeds de bedoeling de muis van je tegenstander te vangen.

Rat-cartoonDan heb je ook nog een spel The Rats. Het is een online spel via een app waarin jij een stelletje ratten aanstuurt. Het is de bedoeling dat jouw ratten zo veel mogelijk kaas en zieltjes stelen bij de buren. Van deze plunderingen krijgen ze honger en door je ratten te eten te geven worden ze steeds groter er sterker. Maar pas op dat je niet in een rattenval terechtkomt of gesnapt wordt door je tegenstander tijdens de plundering, want dan ziet je rat een tijdje sterretjes en doet hij even niet mee met het stelen van de kaas.

Ook kakkerlakken zijn onderdeel van een spel, Kakkerlakkenpoker. Kakkerlakkenpoker heeft niet alleen kaarten met kakkerlakken, maar ook andere ongewenste enge dieren zoals ratten, spinnen en torren maken deel uit van dit spel. Het is een strategisch spel waarin je samen moet werken met je tegenstanders om één van je tegenstanders 4 dezelfde kaarten te geven. Bij het weggeven van de kaarten kun je bluffen of de waarheid spreken. Schat je tegenstander je verkeerd in, moet hij de kaart houden. Raad hij dat je bluft, of juist de waarheid spreekt, krijg jij de kaart weer terug. De verliezer is degene die als eerste 4 dezelfde kaarten heeft. Bij dit spel dus één verliezer en meerdere winnaars. Mij lijkt het niet leuk de enige verliezer te zijn, maar het is wel weer eens wat anders.

Volgens mij zijn er nog veel meer leuke spelletjes met ongedierte in de hoofdrol. Welke ken jij?

Muizen op het balkon
Bruine ratten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *