Spannende spinnen in Natuurmuseum Nijmegen

    

red-knee-tarantulaAltijd al eens willen voelen hoe het is om bijvoorbeeld een vogelspin op je hand te houden? Dan is de tentoonstelling Spannende Spinnen in het Natuurmuseum in Nijmegen echt iets voor jou!

De tentoonstelling is te zien van 18 oktober tot en met 28 februari 2016. In het weekend, op woensdagmiddag en tijdens de vakanties kun je, als je durft, een spin op je hand houden en ermee op de foto. Zo kun je aan iedereen laten zien dat jij niet bang bent voor spinnen.

spin-in-australieIn de tentoonstelling kun je 40 levende spinnen bekijken, zoals de krulhaar- en de roodknievogelspin, de rode baviaanspin, de gevaarlijke zwarte weduwe en de goliathvogelspin, een van de grootste spinnen ter wereld! Heel bijzonder natuurlijk, deze mooie exotische spinnen, maar aast de buitenlandse spinnen, kun je ook modellen van spinnen bekijken die wij dagelijks tegenkomen, zoals de kruisspin.

Al die spinnen moeten natuurlijk ook eten. Onder begeleiding van deskundige Jacco Steendam worden de spinnen regelmatig verzorgd. Hij geeft uitleg over hoe je met spinnen omgaat, vertelt meer over hun leefgewoonten en legt uit waarom spinnen zo nuttig zijn.

Veel spinnen uit de tentoonstelling kom je in Nederland gelukkig niet tegen. Maar ook de spinnen die hier leven zijn heel nuttig. Spinnen eten graag vliegen en muggen, insecten die wij liever niet in huis hebben. Zie je een spin, maak deze dan niet dood, maar laat hem lekker zitten. Zitten ze binnen en heb je dat liever niet, vang ze dan met een glas en een papiertje en zet de spin buiten.

Heb je echt veel last van spinnen en spinnenwebben op en rondom je ramen? Dan hebben wij een oplossing. Wij behandelen je raamkozijnen met een speciaal, niet giftig middel. Dit middel voorkomt dat spinnen met hun pootjes kunnen blijven plakken op je raamkozijn. Ze moeten dan op zoek naar een andere plek voor hun web.

Bedwantsen, en de gevolgen ervan
Wat is het verschil tussen een rat en een muis?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *