Sinterklaasfeest veroorzaakt ook een intocht van muizen

    

SinterklaasAfgelopen weekend is Sinterklaas weer in Nederland aangekomen. Naast dat het een feest voor kinderen is, is het ook vaak een feest voor muizen. Die komen nu naar binnen, op zoek naar lekkers. Na dit weekend wordt het een heel stuk kouder, waardoor muizen massaal hun heil  gaan zoeken in huizen, kantoren en winkels.

Rond de feestdagen zijn de omstandigheden voor muizen binnenshuis ideaal. Het wordt buiten steeds kouder, dus mensen stoken woningen en kantoren lekker warm en daar houden muizen van. Ook wordt er zodra Sinterklaas in het land is wat meer gesnoept, zowel thuis als op het werk. Van die ene pepernoot die na het strooien onder de kast is beland, kan een muis zich een dag in leven houden. Snoep en koek die ’s avonds al in de schoen wordt gedaan weten de muizen eerder te vinden dan de kinderen dat doen. Maar ook op kantoor is het extra opletten. Die paar kruimels van de boterletter die op het bureau achterblijven zijn na sluiting van de kantoren geliefd voedsel voor muizen.

Muizenoverlast is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk en ongezond zijn. Omdat muizen geen blaas hebben druppelen ze continu urine. Dat veroorzaakt stankoverlast en kan ook ziekten overbrengen. Knaagschade aan levensmiddelen, papier, textiel en isolatiemateriaal brengt voor bedrijven behoorlijke kosten met zich mee. En doorgeknaagde kabels en leidingen kunnen storingen veroorzaken en mogelijk ook kortsluiting. In onderstaande video worden de gevolgen van muizenoverlast duidelijk en wordt tevens uitgelegd wat Rentokil voor u kan betekenen met het innovatieve PestConnect Radar.

Al jaren merken wij in deze periode een toename van de vraag naar oplossingen voor ongediertebestrijding, zowel bij particulieren als bedrijven. Onze belangrijkste adviezen zijn:

 • De buitendeuren goed sluitend maken en gaten en kieren in de buitenmuren dichten. Muizen hebben al aan een halve centimeter genoeg om binnen te komen.
 • Probeer geen etensresten te laten liggen, zelfs geen kruimels. Verpak etenswaren in goed sluitende trommels.
 • Blijf niet te lang zelf doormodderen. Elke muizenmoeder zet 6 tot 10 keer per jaar 4 tot 6 nieuwe jongen op de wereld. Deze nakomelingen zijn na twee maanden geslachtsrijp en kunnen zich ook weer voortplanten.
 • Neem in geval van muizenoverlast zo snel mogelijk contact met ons op. Zo voorkom je een verdere groei van de muizenpopulatie met alle gevolgen van dien. Eenmaal binnengedrongen muizen gaan zelden uit zichzelf weer naar buiten, maar planten zich juist voort in uw huis of bedrijf.

  Ongediertebestrijding in de bouw sector
  De winter staat voor de deur en de knaagdieren dus ook!

  Reageer

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *