Restaurant als ongediertemagneet

    

eeen-ongediertevrij-restaurantAls je een restaurant hebt, ligt er altijd ongedierte op de loer. Muizen en ratten zijn op zoek naar voedsel en nestel- en schuilgelegenheid. Kakkerlakken en voorraadinsecten kunnen met goederen binnengebracht worden. Voedselresten kunnen mieren en vliegen aantrekken. En die mooie gevel zou wel eens het nieuwe thuis van een aantal duiven kunnen worden…

Het zal je toch maar gebeuren. Ben je eigenaar van een restaurant, krijg je bijvoorbeeld last van kakkerlakken! Het kan iedereen overkomen en het gebeurt helaas regelmatig. Zo kreeg ik ooit eens een melding van kakkerlakken bij een archiefopslag. Dat heeft niks met restaurants te maken, hoor ik je bijna denken. Ze hadden, van een restaurant, een aantal koelkasten binnengekregen om tijdelijk op te slaan, maar hadden gelukkig op tijd gezien dat de koelkasten woonruimte boden aan een erg grote kakkerlakkenfamilie. De koelkasten hadden ze dus buiten laten staan. Navraag wees uit dat deze koelkasten van mijn lievelingsrestaurant afkomstig waren.

Op het moment dat je weet dat je last hebt van kakkerlakken, is het noodzakelijk gelijk in te grijpen. Doe je dit niet, dan breidt de plaag zich zeker uit en wordt de overlast dus alleen maar groter. Kakkerlakken zien er niet alleen vies uit, maar dragen ook tal van ziekten bij zich, waaronder salmonella. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen eczeem en astma veroorzaken. Het laatste dat je als restauranthouder wilt, is dat je gasten ziek worden van hun bezoek of zelf een kakkerlak weg zien schieten en dit verhaal dan rond gaan vertellen. Internet is tegenwoordig binnen bijna ieders handbereik en je reputatie staat op het spel. Daarnaast kun je ook nog eens financiële schade lijden op het moment dat de overlast zodanig groot is dat de NVWA besluit dat het restaurant dicht moet, tot de situatie verbeterd is.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor overlast van ander ongedierte. Dit kunnen muizen, ratten en vliegen zijn, maar ook materiaalaantasters of voorraadinsecten. Door gelijk in te grijpen kun je een hoop leed voorkomen. Niet alleen voor je gasten, maar dus ook voor jezelf. Samen met een ongediertebestrijder van Rentokil kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk van je ongedierteprobleem verholpen bent. Voor een bestrijding tegen kakkerlakken is het tegenwoordig ook niet meer noodzakelijk alles leeg te halen of de zaak tijdelijk te sluiten. Het is volkomen veilig om er bij te blijven. Wel zullen we eventueel vragen een aantal apparaten naar voren te schuiven, omdat dit belangrijke schuilplaatsen van kakkerlakken zijn. En we zullen een aantal praktische tips geven om kakkerlakken in de toekomst te voorkomen.

Het is zeker voor restaurants aan te raden met regelmaat inspecties door ons uit te laten voeren om zo de risico’s op het gebied van ongedierte in kaart brengen. Hiermee kun je uiteindelijk ook veel voorkomen.

En mijn favoriete restaurant? Daar komt Rentokil tegenwoordig ook regelmatig. Dat kon ik natuurlijk niet zo laten gaan…

Kunnen kakkerlakken een kernramp overleven?
Meer ratten dan mensen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *