Pestaurant Utrecht een groot succes

    

Rentokil-Pestaurant-UtrechtTwee dagen geleden heeft Utrecht kennis kunnen maken met insecten. En dat hebben we geweten. Het was ontzettend druk in ons Pestaurant! De insecten gingen erin als zoete koek. Soms letterlijk, want de caramelkoekjes met meelwormen waren niet aan te slepen. Mijn dag begon goed. Om 10.00 uur had ik de eerste knoflooksprinkhaan al op. En dat was het enige insect wat ik nog niet geprobeerd had.

Ik had niet gedacht dat er zo veel mensen zo dapper zouden zijn. Ik moest me echt wel even over die iek-factor heen zetten, voordat ik een meelworm at. Ik weet niet wat ik gedaan had als ik langs een stand was gelopen waar je insecten kon proeven. Ik vrees toch dat ik had gekeken en weer was gegaan, zonder iets te proberen. En dan had ik de dag erna waarschijnlijk wel spijt gehad. In dat opzicht deden wij het goed, vind ik zelf. Mensen die keken en stonden te twijfelen, werden zo veel mogelijk aangesproken en over de drempel geholpen met een stokbroodje met chocopasta met gemalen meelwormen,of een koekje met meelwormen. In allebei zag je namelijk geen insect. En dan klaar voor het bijna echte werk, muffins of chocolade met insecten erin verstopt, maar wel iets duidelijker te zien. Als dat ook allemaal te doen was, werd het tijd voor het echte werk, herkenbare meelwormen, krekels en sprinkhanen.

Pestaurant-Nederland-2014Wat mij het meest verbaasde, was dat de sprinkhanen zo populair waren. We hebben het niet helemaal goed bij kunnen houden, maar volgens mij waren de choco-sprinkhanen het eerste op. En dat kan ik wel begrijpen, die waren namelijk lekker! Ik denk dat daarna de muffins op waren en kort daarna de chocolade met buffalo wormen. Gelukkig had de kok wat extra sprinkhanen bij zich, anders waren na de choco-sprinkhanen waarschijnlijk de geroosterde sprinkhanen, de sprinkhaan toastjes en de gemarineerde sprinkhanen op geweest.

Als je mij op 3 juni had gevraagd wat het eerste op zou zijn, zou ik de koekjes en de herkenbare meelwormen hebben gezegd. Maar nadat ik een sprinkhaan had geproefd, kon ik heel goed begrijpen dat die zo hard gingen. Sprinkhanen zien er dan misschien eng uit, maar ze zijn lekker! Voor mij waren ze favoriet. Verstopt in chocolade, gewoon helemaal herkenbaar, het maakte mij niet uit. Mijn tweede favoriet zijn de krekels en daarna komen pas de meelwormen. Wie had dat ooit kunnen denken?

Het was een ontzettend leuke dag. Heel veel positieve reacties. Veel verbaasde reacties dat het toch eigenlijk best lekker is, zo’n insect. Mensen die graag wat insecten mee wilden nemen naar huis, om kinderen of partner ermee te verassen. Mensen die vroegen waar wij Pestaurant gingen openen, zij dachten dat er echt een restaurant zou gaan komen. En zelfs mensen die vroegen waar ze insecten konden kopen. Voor de mensen die het gemist hebben, of voor degenen die het zo lekker vonden dat ze zelf eens met meelwormen, krekels of sprinkhanen willen koken. De Sligro verkoopt insecten en in Utrecht kun je ook insecten kopen bij Peek & van Beurden. Wij gaan op zoek naar wat recepten en zullen deze snel met je delen.

Waarom je echt een keer een insect moet proeven
Zelf koken met insecten? Twee lekkere recepten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *