Ongediertebestrijding voor bedrijven

    

kantoorLast van ongedierte in je bedrijf? Vervelend, onhygiënisch en zodra medewerkers het ontdekken vaak ook slecht voor de werksfeer. En wat te denken van klanten die muizenkeutels zien liggen, of ongedierte zien. Sommige ongediertesoorten zie je direct, zoals vliegen en motmuggen. Maar er is ook ongedierte wat je nauwelijks ziet. Muizen, ratten en kakkerlakken zitten overdag meestal verborgen en komen pas tevoorschijn als het personeel al naar huis is. Als je weet waarop je moet letten kom je er wel achter dat je ongedierte hebt, maar dan kan soms nog best wel even duren. En zo tegen de tijd dat je het ongedierte opmerkt zijn het er vaak geen twee meer, maar met een beetje pech 200 of misschien wel 2000.

Natuurlijk kun je snel een ongediertebestrijder bellen als je merkt dat je ongedierte in je bedrijfspand hebt. De ongediertebestrijder komt dan een aantal keer langs, totdat het probleem is opgelost. Een groot nadeel hiervan is dat de plaag dan over het algemeen al behoorlijk groot is, waardoor de bestrijdingstechnicus best vaak langs moet komen.

Een ander nadeel van wachten is dat de medewerkers het ongedierte vaak ook opmerken. Slecht voor de werksfeer, maar ook geef het meer druk voor degene die verantwoordelijk is voor ongediertebestrijding. Het komt regelmatig voor dat de medewerkers op Google informatie gaan zoeken en zich met het probleem bezig gaan houden.

Ons advies is om een contract af te sluiten met een ongediertebestrijder. Deze komt dan een vooraf afgesproken aantal keer per jaar langs voor een inspectie. Alle ongediertebestrijders van Rentokil zijn vakbekwaam (opgeleid) en weten veel over de ongediertesoorten. Zij herkennen de signalen veel sneller. En hoe sneller ongedierte wordt opgemerkt, hoe eerder het probleem opgelost is.

De ongediertebestrijders van Rentokil controleren niet alleen maar de vallen. Ze letten op sporen van ongedierte. Ze controleren dan niet alleen de zichtbare plaatsen, maar tillen ook regelmatig een plafondplaat op, of kijken onder kasten en apparatuur. Zij controleren tijdens hun bezoek ook of er geen gaten of scheuren in het bedrijfspand zitten, waar bijvoorbeeld muizen gemakkelijk door naar binnen kunnen. Ook geven zij advies over schoonmaak en voorraadbeheer. Maar ook hebben we bij Rentokil QA-medewerkers (ook wel kwaliteitsinspecteurs) in dienst die mee kunnen denken met verbouwing of herinrichting van het bedrijf.

Ongediertebestrijding is dus veel meer dan op afroep bij bedrijven langsgaan. Ongediertepreventie is zelfs belangrijker dan ongediertebestrijding. Preventie is voorkomen dat ongedierte naar binnen kan, en mocht het toch naar binnen komen een zo ongunstig mogelijke omgeving bieden. Door een contract af te sluiten komt de nadruk op de preventie.

Wil je meer weten? Neem contact op met Rentokil voor een vrijblijvend gesprek.

 

Vleermuizen
Vangt jouw kat wel eens een muis?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *