Ongediertebestrijding en Wereldmilieudag

    

Ieder jaar wordt op 5 juni Wereldmilieudag gehouden. Op deze dag staan we stil bij ons milieu op initiatief van de Verenigde Naties. In 1972 werd op deze dag voor het eerst de internationale milieuconferentie gehouden, ook wel bekend als het United Nations Environment Programme. Ongediertebestrijding- en preventie heeft het doel plaagdieren te weren en bestrijden die ons bedrijf, gezin of onze (huis)dieren of vee tot last zijn. Dat kunnen we echter niet doen zonder rekening te houden met het milieu.

Preventie vóór bestrijding

Rentokil Pest Control houdt in haar aanpak de strategie van Integrated Pest Management (IPM) aan. Het doel is om wering in zo veel mogelijk gevallen te laten komen in de plaats van (alleen maar) het bestrijden van ongedierte. In combinatie met een goed advies, inspectie en detectie wordt het gebruik van biociden en chemische middelen tot een minimum beperkt. Op deze manier zetten we duurzaam in om tot een beter milieu, een gezondere werkomgeving en een beter imago van de Pest Control bedrijfstak in zijn geheel te komen.

Door innovatie altijd een stap voor

Ongedierte past zich continu aan haar omgeving aan en dus ontwikkelt Rentokil zich net een stapje sneller om ze voor te zijn. Rentokil beschikt over een Europees Technisch Centrum waar iedere dag gewerkt wordt aan betere, nieuwe en innovatieve oplossingen die de huidige bestrijdings- en weringstechnieken verbeteren.

Zo ontwikkelden we ons PestConnect systeem; een elektronische muizenval die niet alleen de klant 24/7 bescherming biedt, maar muizen op een niet-toxische en humane wijze bestrijdt. De val maakt geen gebruik van giftig lokaas, maar van kooldioxide. Dit is veilig voor iedere werk- en leefomgeving en beperkt besmettingsgevaar.

Lumnia

 

Ook op het gebied van vliegenbestrijding stappen we de toekomst in met de Lumnia vliegenlamp. De innovatieve en gepatenteerde ledtechnologie maakt het mogelijk om 61% energie te besparen ten opzichte van vergelijkbare lampen. Daarbij is de levensduur van een ledlamp vele malen langer dan een reguliere UV-lamp. De lamp beschikt daarnaast over diverse energiestanden en past zich automatisch aan zijn omgeving.

Biologisch in plaats van chemisch

Innovatie komt niet alleen vanuit muizen- en vliegenvallen. De natuur zelf kan een aardig handje helpen in de strijd tegen plaagdieren. Het ontbreken van chemische middelen kan soms betekenen dat de natuur zichzelf beschermt tegen invloeden van buitenaf. Rentokil Agro Pest Control springt hier op in door gebruik te maken van de natuurlijke vijand van de vlieg in de bestrijding in de agrarische sector. Onze biologische vliegenbestrijding maakt gebruik van roofvliegen en sluipwespen die de vliegen al in een vroeg stadium parasiteren en zo de ontwikkeling stoppen.

Dit principe wordt ook ingezet in de strijd tegen de bloedluis in kippenstallen. Roofmijten voelen zich absoluut niet aangetrokken tot de kippen, maar hanteren wel dezelfde leefwijze als de bloedluis (vogelmijt). Deze natuurlijke vijand wordt door de roofmijt op de voet gevolgd, ook op de onbereikbare plekken waar andere bestrijdingsmiddelen niet komen, en vervolgens onschadelijk gemaakt.

Wilt u graag advies en een gratis inspectie voor een duurzame ongediertebestrijding? Neem dan contact met ons op.

 Neem contact met ons op

Wereldmelkdag: zuivel zonder ongedierte
Hoe lang leven vliegen en muggen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *