Ongediertebestrijding in de bouw sector

    

voorkom-dat-muizen-binnendringenZoals iedereen waarschijnlijk wel weet zijn de food-, horeca- en zorgsector gevoelige sectoren voor ongedierte. Het spreekt natuurlijk voor zich dat met voedselwaren, levensmiddelen en in de zorg ongedierte absoluut niet getolereerd kan en mag worden. Maar wat nou als de gevoeligheid van de producten totaal anders ligt, zoals bijvoorbeeld in de metaalindustrie of bij producenten van prefab beton. Je zou zeggen dat deze sectoren absoluut geen risico lopen, want wat kan een eventueel aanwezige muis of een insect nou voor schade aanrichten aan deze producten?

Dit is wat ik in eerste instantie ook dacht. Op een industrie terrein in mijn gebied helpen we behoorlijk wat bedrijven met ongediertepreventie en ongediertebestrijding. Na een van mijn afspraken op dit industrieterrein, liep ik toch eens binnen bij een grote beton producent om kennis te maken en mijn kaartje achter te laten. Het antwoord wat ik kreeg was zoals ik al had verwacht: “Meneer, wij zijn een beton producent. Er zal af en toe vast wel eens een muisje op het terrein lopen, maar wat kan die hier nou voor schade aanrichten. Bedankt voor je komst maar dit is overbodig voor ons, dus wij hebben  het niet nodig”.

Vier weken later kregen we een melding binnen op kantoor van de betonproducent die ik bezocht had. De melding was dat er waarschijnlijk muizen in de machinekasten terecht waren gekomen, die vervolgens aan de bekabeling zijn gaan knagen. Hierdoor waren er storingen op de productie afdeling, waardoor de productie stil lag.

Ik heb daar een inspectie uitgevoerd en geconstateerd dat er inderdaad een muizenplaag was, welke er nu voor had gezorgd dat de productie stil was komen te liggen. Zo zie je maar weer dat ongedierte in elke sector risico’s en gevaren met zich mee kan brengen. Ook in sectoren waar de producten die gemaakt worden niet door ongedierte beschadigd kunnen worden. Uiteindelijk hebben we de lastsituatie verholpen en voeren we bij dat bedrijf nu nog steeds preventieve controles uit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Een preventieve overeenkomst is namelijk vele malen voordeliger dan een dag productie stil leggen vanwege defecte machines en een bestrijding uit te laten voeren.

Wil je meer weten over de diensten die wij bieden aan bedrijven? Neem contact met ons op via 0800 022 6600.

Door: Jesse de Groot

Knaagdieren
Sinterklaasfeest veroorzaakt ook een intocht van muizen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *