Ongediertebestrijding in Amsterdam

    

Muizen-zoeken-voedselVorige week heb ik mijn bureau een dagje verlaten en ben ik mee geweest met bestrijdingstechnicus Jesse. Jesse bestrijdt ongedierte in Amsterdam centrum, dus ik had heel hoge verwachtingen van wat ik allemaal ging zien. Ik verwachtte in Amsterdam toch wel minstens een muis te zien, en nou, die muis kwam er.

We begonnen bij een kaaswinkel in het centrum. Een hele mooie, schone winkel, maar toch liepen er een paar muizen rond. Muizen en kaas, wat wil je! De eigenaar had kort daarvoor zelf een muis zien wegschieten en dus meteen Rentokil gebeld of we langs konden komen om de vallen te controleren en de situatie te bekijken. We waren nog geen paar minuten binnen en ook wij zagen die brutale muis voorbij schieten. Bang? Ik niet, mijn dag kon al niet meer stuk!

Jesse wees de eigenaar weer op de gaten in de meterkast, met het verzoek deze gaten nu echt dicht te maken. Het gat in de meterkast is waar de muis inschoot, dus waar hij waarschijnlijk ook vandaan komt. Helaas worden de adviezen van de ongediertebestrijder niet altijd direct opgevolgd, ook in dit geval nog niet, waardoor het moeilijk wordt de winkel muizenvrij te krijgen en te houden. Wie weet is het gat de volgende keer wel dicht en anders meldt Jesse het gewoon weer.

Rentokil heeft een technische dienst die ook grote gaten kan dichten, zodat onze klanten het niet zelf hoeven te doen. Ook dit heeft Jesse bij de eigenaar aangeboden, maar de eigenaar van de winkel gaf aan het gat zelf dicht te gaan maken.

Later op de dag gingen we naar een kantoorpand aan de grachtengordel. Een prachtig groot pand met meerdere bedrijven en helemaal bovenin een kantine. Het bedrijf wat wij bezochten heeft op de werkvloer zelf geen last van muizen of ander ongedierte, maar in de kantine helaas wel. Ook hier waren al eerder tips gegeven om de gaten dicht te maken. Dit bedrijf heeft de tip van de bestrijdingstechnicus opgevolgd maar helaas niet helemaal goed.

muizen-eten-door-purschuim-heenDe gaten waren dicht gemaakt met purschuim. Purschuim is geen uitdaging voor muizen, ze knagen er gewoon doorheen. Ook hier was dat gebeurd. Knap dat Jesse het al zag, zo klein als het gat was en zo goed weggestopt. Gelukkig waren het kleine gaatjes die Jesse nu zelf dicht kon maken met staalwol.

Om goed te weten of het probleem is opgelost kreeg de klant het verzoek om de vloer van het voorraadhok goed schoon te maken, zodat alle keutels en restjes purschuim opgeruimd zijn. Muizenkeutels zijn ten eerste niet hygiënisch en door het op te ruimen is bij het volgende bezoek goed te zien of het dichtmaken van de gaten de oplossing is voor het probleem, of dat de muizen toch nog ergens anders vandaan komen. Eventueel nieuwe sporen kunnen de volgende keer misschien wel verraden waar de muizen vandaan komen.

Ongediertebestrijding lijkt misschien wel een taak van Rentokil alleen, maar als onze klanten onze weringsadviezen en verzoeken niet opvolgen is het soms lastig een pand of een ruimte helemaal ongediertevrij te krijgen.

 

Muizenplagen
Het 30-dagen insecten dieet

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *