Ongedierte waar wij de kriebels van krijgen

    

Halloween-HouseVandaag is het Halloween. In Engeland en Amerika worden huizen en zelfs hele straten versierd met enge spinnen, doodshoofden en natuurlijk de pompoen. En zodra het donker wordt bellen kinderen in hun enge kostuum bij buren aan voor trick-or-treat. In Nederland wordt Halloween helemaal niet zo groots gevierd, maar Rentokil wil jullie toch een beetje laten schrikken met ongedierte waar menigeen behoorlijk van schrikt of zelfs een blokje voor omloopt.

SpinnenAngst voor spinnen, arachnofobie, is misschien wel een van de meest voorkomende angsten voor dieren. Waar de angst voor spinnen vandaan komt is niet duidelijk. En dat terwijl er geen reden is om bang te zijn voor spinnen. Nederlandse spinnen zijn namelijk niet gevaarlijk. Zelf ben ik niet bang voor spinnen, maar ik kan me voorstellen dat een groot zwart exemplaar in de schuur een behoorlijke schrikreactie kan veroorzaken.

Niemand heeft graag kakkerlakken in huis. Mijn meest traumatische kakkerlakken ervaring was op de Canarische Eilanden. Deze vakantie was meer dan 10 jaar geleden, dus de kakkerlak heeft een behoorlijke indruk achter gelaten. In de badkamer lag een kakkerlak van zeker wel 5 cm (zo is het mij in elk geval bijgebleven). Ik ben nog nooit zo snel een appartement gillend uitgerend! Gelukkig zijn de Nederlandse kakkerlakken en stuk minder groot. Maar het is behoorlijk schrikken als je ’s nachts het licht aan doet en je ineens een heleboel kakkerlakken ziet wegschieten. Ieuw!

Rats in daylight can mean an infestationRatten en muizen kunnen ons ook de stuipen op het lijf jagen. In mijn vorige huis had ik muizen. Ik schrok nooit zo hard van de muis als van die ene kakkerlak, maar toch stond mijn hart altijd even stil als ik ineens wat langs de plint zag wegschieten. Misschien veroorzaakt het onverwachte wel de meeste schrik. De schrikreactie is eigenlijk overdreven want muizen en ratten doen ons niets. Ik denk zelfs dat ze banger voor ons zijn, dan wij voor hen. Toch kun je een probleem met muizen of ratten maar beter snel oplossen, want ze knagen je huis kapot, maken eten onbruikbaar door eraan te knagen en ze laten door je hele huis keutels achter.

Spinnen, kakkerlakken, muizen en ratten zijn volgens mij de engste ongediertesoorten. Zijn er andere dieren waar jij de kriebels van krijgt?

12 weetjes over muizen
Aangevallen door vruchtmotten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *