5 Films die met Rentokil heel anders zouden zijn afgelopen

    

Het is weer bijna weekend en dan gaan veel mensen naar de bioscoop of kijken thuis een leuke film. Zelf houd ik ook van films en ik zie dan ook regelmatig dat ongedierte een grote rol speelt in films. Vaak zijn deze dieren de slechteriken en terroriseren ze alles en iedereen. Deze films zouden echter lang niet zo eng zijn geweest als de filmmakers of de hoofdpersonen Rentokil ingeschakeld zouden hebben. De servicemedewerkers van Rentokil Pest Control zijn experts op het gebied van ongediertebestrijding en zouden al snel korte metten hebben gemaakt met deze enge beesten.

In welke films had Rentokil een grote rol gespeeld?

The Fly

the fly

In deze film uit 1986 vliegt er een vlieg de teleportatiecapsule van de hoofdpersoon binnen op het moment dat het teleportatie-experiment start. Na afloop van het experiment neemt hij steeds meer kenmerken van de vlieg over. In ieder wetenschappelijk en technologisch bedrijf zijn vliegen een absolute ‘no go’ omdat hun aanwezigheid een enorm risico kan betekenen.
Waarom heeft niemand in de film gedacht om een risico-analyse te maken voordat het experiment gestart werd? Normaal gesproken is dit namelijk een standaardprocedure. Deze catastrofe zou nooit gebeurd zijn als de ongedierte-expert van Rentokil een grondige inspectie had gedaan en een aantal aanbevelingen op papier had gezet.

Daarnaast hadden onze Luminos elektrische vliegenlampen hier ook erg goed van pas gekomen. Met deze elektrische vliegenvanger zou de vlieg geen schijn van kans hebben gemaakt en zou er een einde aan haar reis zijn gekomen tegen de kleefplaat van het toestel. Zonder enig risico op een secundaire besmetting. Maar inderdaad, de film zou een stuk minder spannend zijn geweest!

Arachnophobia

arachnophobia

Gigantische, dodelijke spinnen uit Venezuela of niet, een ervaren en gekwalificeerde servicemedewerker van Rentokil zou het probleem van het kleine, vredige stadje in een oogwenk hebben opgelost, voordat het zou kunnen uitgroeien tot een horrorverhaal.

Maar alle gekheid op een stokje: spinnen houden ervan om zich te verstoppen in goederen en reizen op die manier vaak van het ene land of continent naar het andere. Niet zelden worden de dodelijke bananenspinnen gespot in voedingsmagazijnen over de gehele wereld.

Maar zou deze film ook werkelijkheid kunnen zijn? Niet echt. En al zeker niet als je een beroep doet op een ongedierte-expert van Rentokil. Hij of zij zou zonder twijfel een passende oplossing kunnen aanbieden om je spinnenprobleem de wereld uit te helpen.

Onze servicemedewerkers mogen dus zeker geen doetjes zijn. Ze moeten koelbloedig blijven in alle soorten situaties. Arachnophoben (“spinnenvrezers”) kunnen dus maar beter niet solliciteren bij Rentokil!

The Birds

the birds

In deze horrorklassieker van Alfred Hitchcock worden de hoofdpersonen aangevallen door agressieve vogels. Dit probleem had gemakkelijk voorkomen kunnen worden met onze verschillende vogelweringsproducten. Voor elke situatie bestaat er namelijk een passende oplossing, ook voor aanvallen van tientallen agressieve kraaien. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Harry Potter and The Chamber of Secrets

harry potter

Een reuzenslang in een school… niet echt een voorbeeld van veilig schoolbeheer. In de Geheime Kamer moet Harry Potter vechten tegen een reuzenslang die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Maar waarom hebben die domkoppen niet aan Rentokil gedacht?

Ik weet het, dit soort slangen komen gelukkig niet voor in Nederland, dus slangen vangen behoort niet tot het dagelijks werk van de Nederlandse Rentokil experts. Maar Rentokil is wereldwijd actief in meer dan 65 landen. Het vangen van slangen is dus meer iets voor onze Afrikaanse, Australische en Amerikaanse collega’s.

Ratatouille

ratatouile

Goed, ik ben het met je eens. De held van deze blockbuster hoort niet echt thuis in het rijtje van harige monsters. Het is één van de eerste films die de reputatie van het knaagdier een beetje oppoetst, want meestal speelt het de rol van de vuile, vieze dief; de boosdoener. Maar ook al is Ratatouille één van de liefste, schattigste, meest aaibare ratten die er op onze aardbol rondlopen: zijn soortgenootjes heb je toch liever niet in je lievelingsrestaurant. Je honger zou wel eens op slag over kunnen zijn.

Ratten zijn dragers van besmettelijke ziektes. Als ze in aanraking komen met voeding is deze niet langer geschikt voor consumptie en moet alles weggegooid worden.

Bij Rentokil pakken we problemen met knaagdieren heel anders aan dan in Ratatouille – met of zonder gebruik van toxische producten. Lees alles over PestConnect – een innovatief systeem voor 24/7, 365 dagen per jaar detectie en bestrijding van muizen zonder vergif.

Naast deze films bestaan er zijn er nog massa’s andere films waarin ongedierte een hoofdrol speelt. Wat mij betreft hebben onze Rentokil servicemedewerkers veel weg van de helden uit Ghostbusters – vind je niet?

Neem contact met ons op

Hoe dan ook: heb je een probleem met ongedierte? Aarzel dan niet en doe een beroep op Rentokil. Onze service is snel, discreet en effectief en je wordt niet gehinderd in je dagelijkse activiteiten. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800 237 8745 of stuur ons een email.

Vogelgriep en ongedierte: ratten en muizen als risicofactor
Rentokil wint 2016 UK IT Industry Award

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *